“ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Σάββατο 27/6 4μμ, Άγαλμα Μεγαλέξανδρου-Παραλία
Στο κάλεσμα για την αντιφασιστική συγκέντρωση συμμετέχουν
Σωματείο ΨΝΘ, Σωματείο Coca-Cola, Σχολικοί Φύλακες, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, Libertatia
Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε σωματεία, συλλόγους, συλλογικότητες και οργανώσεις.

Το Σάββατο στις 27/6 οι δολοφόνοι νεοναζί της Χ.Α. επιχειρούν ξανά να παρελάσουν στο κέντρο της πόλης μας καλλώντας σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στις 7μμ. Υποτιμούν την νοημοσύνη μας και προκαλούν προσπαθώντας με την προβιά του πατριώτη και του αθώου θύματος να ξεπλύνουν την μισαλλόδοξη δολοφονική τους δράση . Την ώρα που οι εργαζόμενοι και η νεολαία δίνουν μάχες ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να παριστάνουν την αντιμνημονιακή δύναμη. Δεν θα επιτρέψουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που οι ναζί εξόντωσαν 40,000 Εβραίους, στην πόλη που φιλοξένησε και φιλοξενεί χιλιάδες πρόσφυγες, να παρελάσουν τάγματα εφόδου σκορπώντας το ρατσιστικό και εθνικιστικό τους δηλητήριο.
Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι, δημοτικά συμβούλια έχουν βγάλει συντριπτική ετυμηγορία: η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική δολοφονική οργάνωση και δεν έχει θέση πουθενά.

Οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες ισόβια στη φυλακή!
Καμιά ανοχή στους υποστηρικτές τους!
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”

Κείμενο όπου καλούν σε συγκέντρωση, έχουν δημοσιεύσει και οι Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης,Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό,Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Ξεκίνημα- Διεθνιστική Σοσιαλιστική

“Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 27/6, 4μμ στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου!

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε “ανοιχτή συγκέντρωση” στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 27/6. Σκοπός τους είναι να προσπαθήσουν να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο στην πόλη μας. Να σπείρουν το ρατσιστικό μίσος, να χτυπήσουν καθένα που μοιάζει διαφορετικός, να επιβάλλουν τις απόψεις τους με τη βία. Να παρουσιαστούν σαν “αντισυστημική δύναμη” ενώ είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στην πόλη μας να κυκλοφορεί ελέυθερη μια εγκληματική συμμορία. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν, οι υπεύθυνοι για εκατοντάδες επιθέσεις σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αριστερούς και αναρχικούς δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες προσπαθούν κάτι τέτοιο. Στις προηγούμενες προσπάθειες που έκανε η Χρυσή Αυγή να εμφανιστεί στο κέντρο της πόλης, το αντιφασιστικό- αντιρατσιστικό κίνημα κινητοποιήθηκε και απέτρεψε τις συγκεντρώσεις τους, περιορίζοντας τη μικρή τους ομάδα να φωνασκεί με την προστασία της αστυνομίας κάτω από τα γραφεία τους. Όπως και τότε έτσι και αυτό το Σάββατο, καλούμε:
-κάθε άνθρωπο που παλεύει ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις
-κάθε ομάδα και οργάνωση που συμμετέχει στον αντιφασιστικό αγώνα
-κάθε φορέα της πόλης μας που παλεύει για τα δημοκρατικά δικαιώματα
Σε μια μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση

Σάββατο 27/6, 4μμ
στο Άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην παραλία
για να αποτρέψουμε την δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής να κυκλοφορήσει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης”

CLOSE
CLOSE