Πανελλαδική εκστρατεία διαμαρτυρίας και συλλογής υπογραφών, «με σκοπό την ανάδειξη και εν τέλει την αναστροφή της αντεργατικής – αντιαναπτυξιακής πολιτικής της πολυεθνικής εταιρείας Coca Cola» ξεκίνησαν τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Πάτρας, Βόλου και η Π.Ο.Ε.Ε.Π., με την στήριξη της ΓΣΕΕ και της Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

Η εκστρατεία, που θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, διεξάγεται διαδικτυακά μέσα από την ανεξάρτητη ιστοσελίδα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, με την επωνυμία «Έλα στη θέση του» και την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.elastithesitous.gr.

Παράλληλα, η δύναμη και η δυναμική των new media τίθενται στις υπηρεσίες των συνδικάτων με διαφημιστικά banners, video και posts, που θ’ αναρτώνται το επόμενο διάστημα σε μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και στις αρχικές σελίδες 4.500.000 Ελλήνων χρηστών των social media.

Όταν οι υπογραφές ξεπεράσουν τις 100.000 σε εθνικό επίπεδο, οι φορείς που διοργανώνουν τη διαδικτυακή εκστρατεία και όλοι όσοι την υποστηρίζουν, θα παραδώσουν απευθείας τις υπογραφές στη Διοίκηση της Coca Cola 3E και στην Κυβέρνηση.

Αν παρά ταύτα, η εταιρεία Coca Cola 3E αγνοήσει την ισχυρή βούληση και διαμαρτυρία των ελληνικών συνδικάτων και των ελλήνων εργαζομένων-καταναλωτών, θα ξεκινήσει αμέσως η δεύτερη φάση διεύρυνσης της εκστρατείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ευαισθητοποίηση – ενεργοποίηση της μεγάλης οικογένειας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, των ευρωπαίων εργαζομένων – καταναλωτών για τη συλλογή 1.000.000 υπογραφών, που θα παραδοθούν στα κεντρικά της μητρικής εταιρείας της Coca Cola στην Ατλάντα και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο. Σ’ αυτή τη δεύτερη φάση τα κείμενα, τα βίντεο και τα διαφημιστικά banners θα διακινούνται σε τουλάχιστον τέσσερις γλώσσες και θ’ αναρτώνται σε μεγάλα ευρωπαϊκά sites, αλλά και στις αρχικές σελίδες 40.000.000 χρηστών των social media.

ΕΚΘ: Ψήφισε υπέρ της καμπάνιας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την λειτουργία της υπηρεσίας «elastithesitous.gr» στηρίζοντας μέσα από μια δυναμική εκστρατεία τους εργαζόμενους των εργοστασίων της Coca Cola 3E που με τους αγώνες τους διεκδικούν την αναστολή των απολύσεων και την επαναλειτουργία των εργοστασίων της επιχείρησης στη χώρα μας.

«Η επιχείρηση της Coca Cola Τρία Έψιλον που ξεκίνησε από την Ελλάδα και επεκτάθηκε με τεράστια κερδοφορία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, χωρίς κανένα αίσθημα εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της, έχει προχωρήσει σε κλείσιμο τοπικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα και διακοπή δραστηριοτήτων οδηγώντας στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Αυτούς τους εργαζόμενους που συνεχίζουν για 162 ημέρες τις κινητοποιήσεις τους δεν πρέπει και δεν θα τους αφήσουμε μόνος τους», τονίζει στη συνέχεια.

«Μέσα από τη σελίδα elastithesitous.gr (Έλα στη θέση τους) και τη μαζική διαδικτυακή διαμαρτυρία υπογράφουμε το ψήφισμα υπέρ των αγώνων των εργαζομένων, απαιτούμε από τη διοίκηση της εταιρείας να πάρει πίσω τις αντικοινωνικές και εκβιαστικές αποφάσεις της και προσπαθούμε όλοι μαζί να σπάσουμε την σιωπή που επέβαλε η Coca Cola στα Μέσα Ενημέρωσης», συνεχίζει το ΕΚΘ.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός κύματος διαμαρτυρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τόσο μαζικού ώστε να μην είναι δυνατόν να αγνοηθεί!», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Το ΕΚΘ καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους, νέες της Θεσσαλονίκης να υποστηρίξουν τους αγώνες των εργαζομένων της Coca Cola,να μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.elastithesitous.gr και να υπογράψουν το ψήφισμα. «Αν παλεύουμε δεν μπορούμε να κερδίζουμε πάντα, αλλά αν δεν αγωνιζόμαστε σίγουρα θα χάσουμε!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: alterthess.gr

CLOSE
CLOSE