Πηγή: Jo Di Graphics

Άνθρωποι της Τέχνης λένε ένα μεγάλο ΟΧΙ

Πηγή: Ιskra.gr

Μηνύματα Αντίστασης από Θεοδωρόπουλο,Κηλαηδόνη, Λαζόπουλο, Μάλαμα,Αφ.Μάνου,Μικρούτσικο,Β.Παπακωνσταντίνου και Θ. Παπακωνσταντίνου

Το δικό τους μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στέλνουν άνθρωποι των τεχνών, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής (5/7).

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: «Γιατί ψηφίζω OXI»

Το σχόλιό του για το δίλημμα που τίθεται μπροστά στους πολίτες την επόμενη Κυριακή ζητήσαμε από τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Απορροφημένος από τις πρόβες για τον Αίαντα του Σοφοκλή, που ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην Επίδαυρο στις 17 και 18 Ιουλίου, ο γνωστός σκηνοθέτης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, ανησυχώντας περισσότερο για τον χθεσινό βροχερό καιρό… Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε αποφασισμένος για την επιλογή του, δηλώνοντας κατηγορηματικά στην Αυγή:

“Ψηφίζω ‘όχι’, γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε μέσα σε δύο μέρες όσα τραβήξαμε τα τελευταία χρόνια. Και ‘όχι’ γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι, αν χαθεί αυτή η ευκαιρία, θα περάσουμε ακόμα χειρότερα”.

Λουκιανός Κηλαηδόνης: «Το δικό μας “ναι” είναι εντελώς “ΟΧΙ”»

Ηχηρή παρέμβαση του Λουκιανού Κηλαηδόνη στο Κόκκινο 93.4 υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής. «Το ναι (που λέμε) είναι εντελώς ΟΧΙ» τονίζει ο γνωστός τραγουδοποιός που καλεί τον κόσμο στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σχολιάζει τις παρεμβάσεις του Σάκη Ρουβά και προσθέτει στίχους στο γνωστό του τραγούδι «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», «…όχι λέμε στη Μέρκελ, όχι στον Σκάι, όχι στο Μέγκα….».

Λάκης Λαζόπουλος: «”ΟΧΙ” για να σημάνει το τέλος του εξευτελισμου»

Μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο Λάκης Λαζόπουλος, έγραψε ένα συγκλονιστικό κείμενο, με τίτλο «Τέλος εξευτελισμού».

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσιο το κείμενο του Λάκη Λαζόπουλου.

«Ξεπέρασαν όλα τα όρια.Μας έχουν βγάλει την ψυχή ανάποδα.Τόσα χρόνια βλέπουμε στις τηλεοράσεις τα υποτιμητικά τους βλέμματα, τις εξευτελιστικές τους δηλώσεις, τα ειρωνικά τους χαμόγελα, τις δήθεν δηλώσεις συμπόνοιας.

«Ελπίζω να έχουν να μας πληρώσουν την δόση»«Δεν θα τους πιέσουμε για να τους βοηθήσουμε κιόλας!»«Μακάρι να μείνουν στην Ευρώπη»«Εμείς τους θέλουμε, αυτοί θέλουν;»«Πρέπει να κάνουν ακόμα πολλά οι Έλληνες, δεν μπορούμε να πληρώνουμε αυτούς του τεμπέληδες»

Μας στραγγαλίζουν καθημερινά, ο Σόϊμπλε απολαμβάνει τα βασανιστήρια που μας κάνει. Έχει κακό και γνωστό στην ιστορία DNA.

Έχουμε θυμώσει. Μας έχουν θυμώσει!

Δεν μπορεί αυτός ο λαός να συνεχίσει να πληρώνει. Δεν θέλουμε να αυξήσουμε τους άνεργους, δεν θέλουμε να σπρώξουμε κι άλλους από τα παράθυρα, δεν θέλουμε να κλείσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Φτάνει!

Μόνο και μόνο, γιατί δεν εκλέξαμε αυτούς που θελαν αυτοί για Πρωθυπουργούς. Αυτή είναι η αλήθεια.Τους πήραμε τις Φιλιππινέζες τους και ξεβολεύτηκαν.Ζητάνε Πρωθυπουργό τον Θεοδωράκη.Ε όχι!

Δεν θα τοποθετούν τα κανάλια Πρωθυπουργούς σε αυτή τη χώρα.

Αυτόν φωτογραφίζει εμμέσως πλην σαφώς, με την δήλωση του ο Σαμαράς. Οικουμενική κυβέρνηση χωρίς εμένα και τον Τσίπρα.

Εσένα έτσι και αλλιώς, σε απέρριψε ο λαός. Δεν τίθεται θέμα. Αλλά βράζει το μέσα του.Αφού δεν έγινα εγώ Πρωθυπουργός, ούτε και εσύ κωλόπαιδο!

Δεν μπορεί άλλο να διασύρεται αυτή η χώρα. Δεν μπορεί να δέχεται την πτωματοποίηση της, δεν μπορεί να σκυλεύεται από τους γραβατοφάγους των καιρών.Ούτε μπορεί ο λαός να βρίζει και να ξεσπά μέσα στο δωμάτιο του.Πρέπει να πάρει θέση.

Θέλουμε να είμαστε στο Ευρώ, αλλά ως Ευρωπαίοι.

Όχι να ξευτιλιζόμαστε στην κάθε ξιπασμένη κυρία Λανγκάρντ, η οποία μιλάει στον Πρωθυπουργό λες και είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου της που έστριψε σε λάθος δρόμο.Να κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη.

Έχουν στρίψει το τιμόνι της Ευρώπης ακροδεξιά. Σε τέτοιο θερμοκήπιο άνθισε ο Χίτλερ. Δεν χρειαζόμαστε τον δημοσιονομικό Χίτλερ.

Η Ευρώπη πρέπει να ανασάνει.

Η Αριστερά στην Ελλάδα άνοιξε ένα παράθυρο στο αρρωστημένο δωμάτιο της απληστίας τους και της απαξίωσης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Φτιάξανε ένα νόμισμα τέρας. Το Ευρώ!

Χωρίς τη δυνατότητα να μπορεί να υποτιμηθεί. Ή εκτελείς τη χώρα που αρρώστησε ή βουλιάζει η μισή Ευρώπη.Βάλανε το Δ.Ν.Τ. στην Ευρώπη.Έπρεπε να έχουν δικό τους, καθαρά, Ευρωπαϊκό μηχανισμό.Ανίκανοι.Η Ελλάδα θα ρίξει τις γέφυρες για την καινούργια Ευρώπη. Μπαίνουμε μπροστά, όπως πάντα.

Τέλος ο εξευτελισμός! Τέλος η Γερμανόπη!

Μένουμε Ευρώπη, αλλά όχι ως υπόδουλοι.Ο Τσίπρας σήμερα έδειξε ότι δεν φοβάται να αναμετρηθεί με την Ιστορία. Δεν έσκυψε το κεφάλι.Σήκωσε ανάστημα.

Μαζί του σηκώνουν και το δικό τους οι Έλληνες!

Λ.Λ.»

Σωκράτης Μάλαμας: «Όχι υπάκουοι δούλοι στο ανθρωποτροφείο των αγορών»

Ο Σωκράτης Μάλαμας δεν μιλάει συχνά στα μέσα ενημέρωσης. Καθώς τον ακούμε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ο χαρακτηριστικός τόνος της φωνής υπογραμμίζει μία μία τις λέξεις του. Με χειμαρώδη λόγο τοποθετείται πάνω στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, των τελευταίων χρόνων. Και παίρνει σαφή θέση. ” Όχι υπάκουοι δούλοι στο ανθρωποτροφείο των αγορών” λέει. Μιλάει επίσης για τον φόβο, το ρόλο των ΜΜΕ, την ελεύθερη αγορά, τα όχι των περασμένων καιρών, τα όχι τα σημερινά.

“Καλούμαστε να υπακούσουμε σε μια αναγκαιότητα προδιαγεγραμμένη από παράδοξα και αμφίβολης προέλευσης κέντρα αποφάσεων όπως π.χ επιτάσσει η λογική της γερμανικής πολιτικής σκηνής” επισημαίνει μεταξύ άλλων ο γνωστός τραγουδοποιός. “Αλλά πρέπει να θυμηθούμε ότι πριν από 75 χρόνια η Γερμανία απασφάλισε ένα περίστροφο στον κρόταφο της Ελλάδας και η απάντηση ήταν Όχι. Σήμερα κουνάει μια πλαστική κάρτα συναλλαγών κάτω από τη μύτη μας και ζητάει ξανά ένα Ναι ή την αποπομπή μας από το κλαμπ των προθύμων. Τι θα απαντήσουμε; Πιστεύετε ότι έχουν αλλάξει οι προθέσεις αυτού του κράτους και των συμμάχων μέσα στα χρόνια; Σας λένε τίποτα οι λέξεις επέκταση, δύναμη, κυριαρχία, επιβολή; Ξανασκεφτείτε το. Όχι υπάκουοι δούλοι στο ανθρωποτροφείο των αγορών”.

Aφροδίτη Μάνου: «Γιατί θα ψηφίσω όχι»

Εδώ και πέντε μήνες παρακολουθώ κι εγώ μαζί με το πανελλήνιο για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια να γίνεται πραγματικά διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Βλέπω ανθρώπους να αγωνίζονται με κάθε τρόπο για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα κι από την άλλη μια λυσσαλέα κλιμακούμενη αντίσταση, αντιπαλότητα, εχθρότητα απέναντι σε κάθε προσπάθεια για εθνική αξιοπρέπεια και ισότιμη συνύπαρξη στην ευρωπαϊκή Ένωση.Μέρα με τη μέρα η εμπιστοσύνη μου στον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του μεγαλώνει, έτσι δεν σας κρύβω ότι θα ψηφίσω όχι στο δημοψήφισμα. Λυπάμαι πάρα πολύ που ζούμε αυτές τις στιγμές με το κλείσιμο των τραπεζών, έχω μπροστά μου νωπές τις αναμνήσεις όταν η μητέρα μου ήταν κατάκοιτη και με αγωνία περίμενε να μην καθυστερήσω ούτε μία ώρα να της πάω τη σύνταξή της.Έτσι καταλαβαίνω την αγωνία και αυτών των ανθρώπων αλλά και όλων μας, που είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε και από μια τέτοια συνθήκη. Εύχομαι και ελπίζω να τελειώσουν όλα γρήγορα και ότι είμαστε πια στην τελική ευθεία.

Θάνος Μικρούτσικος: «Θα ψηφίσω όχι την Κυριακή για λόγους εθνικής ανεξαρτησίας»

«Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε παρεμβάσεις στη δημοκρατία μας και βιασμό της εθνικής κυριαρχίας μας απ’ όλους τους περιβόητους δήθεν εταίρους μας», δήλωσε σε παρέμβασή του ο σημαντικός μουσικοσυνθέτης, Θάνος Μικρούτσικος. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε παρεμβάσεις στη δημοκρατία μας και βιασμό της εθνικής κυριαρχίας μας απ’ όλους τους περιβόητους δήθεν εταίρους μας. Και θέλω να καλέσω τον κόσμο να αναλογιστεί ποιους θαύμαζε και ποιους έλεγε στα παιδιά του να θαυμάζουν από την πρόσφατη και την παλιά ιστορία μας.

Όσους πήγανε και συνθηκολόγησαν με τους διάφορους κατακτητές ή αυτούς που αντιστάθηκαν; Μακριά λοιπόν από διλήμματα όσοι θαύμαζαν αυτούς που αντιστάθηκαν. Ας το αποδείξουν στην πράξη μ’ ένα βροντερό όχι.

Β. Παπακωνσταντίνου: «Την Κυριακή παίρνουμε πίσω την ζωή μας – Λέμε ΟΧΙ σε όλα»

Θέση για το επερχόμενο δημοψήφισμα, πήρε την Τρίτη ο μεγάλος ερμηνευτής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με ανάρτηση του στο youtube, όπου παρουσίασε βίντεο με το τραγούδι του “ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ”, τροποποιώντας αναλόγως για το δημοψήφισμα την εισαγωγή…

«Την Κυριακή παίρνουμε πίσω την ζωή μας.
Τους λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα
που κουρέλια κάνουν τα όνειρα μας.»

Θ. Παπακωνσταντίνου: «Να μη λένε οι απόγονοί μας για τους χέστηδες του 2015»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου απευθύνθηκε στο κοινό το βράδυ της Δευτέρας (29/6), προλογίζοντας το τραγούδι του για τον Φορτίνο Σαμάνο, τον μεξικανό επαναστάτη, και αναφέρθηκε στη διάσημη φωτογραφία του, από τον Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, καθώς κάπνιζε το τελευταίο του τσιγάρο πριν από την εκτέλεση.

«Ε, δεν μπορούμε να τον φτάσουμε», είπε, «αλλά τουλάχιστον μη φτάσουμε σε 20-30 χρόνια από σήμερα οι απόγονοί μας λένε “ε, ναι, αυτοί οι χέστηδες του 2015, ε;..».

Λίγο πριν, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είχε πει «Ε, να μην τρέχουμε στα ΑΤΜ και να παίρνουμε μακαρόνια, και να βάζουμε βενζίνη…»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ