Τουρκικά F-16 είχαν «λοκάρει» το αεροσκάφος του Ερντογάν. Γιατί δεν το κατέρριψαν

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή παρουσίασε video που όπως αναφέρει κατέγραψε την προσπάθεια δυνάμεων του στρατού να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Ερντογάν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Το βίντεο χρησιμοποιείται για να διαψεύδει αρχικές εκτιμήσεις ότι δεν έγινε προσπάθεια σύλληψης του πρωθυπουργού – γεγονός που ενίσχυε τις θεωρίες ορισμένων ότι το πραξικόπημα σκηνοθετήθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν προκειμένου να ενισχύσει τις εξουσίες του και να δικαιολογήσει τις διώξεις πολιτικών του αντιπάλων.

Παρόλα αυτά ο κορυφαίος Τούρκος οικονομολόγος και αναλυτής Ντάνι Ρόντρικ – γνωστός για τη σκληρή κριτική που ασκεί εδώ και χρόνια στον Ερντογάν – αναρωτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter γιατί οι πραξικοπηματίες δεν κατέρριψαν το αεροπλάνο του Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους, δυο μαχητικά F-16 είχαν «λοκάρει» το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός αλλά δεν προχώρησαν στην κατάρριψη του.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ