Όλοι μαζί και οι ψωριάρηδες (μένουμε Ευρώπη) χώρια

Ιδιαίτερη πολιτική αλλά και συμβολική σημασία έχει η είδηση που μεταδίδει ο Μ. Ιγνατίου, επικαλούμενος ρεπορτάζ των Financial Times, για την πρόθεση της ΕΕ να συνεργαστεί με την πΓΔΜ για να απομονώσει την Ελλάδα με… περίφραξη.

«Η Κομισιόν και η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζονται έτοιμες να υποστηρίξουν την πρόταση να χρηματοδοτήσουν την ΠΓΔΜ, μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ε.Ε., σε μια κίνηση που ουσιαστικά θα απομονώσει την Ελλάδα -ένα μέλος της Ένωσης που είναι ήδη οικονομικά εύθραυστο και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές» γράφει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, και συνεχίζει: «Η κίνηση περίφραξης της Ελλάδας έρχεται, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι το Ευρωπαϊκό σχέδιο να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία με αντάλλαγμα 3 δισ. ευρώ έχει αποτύχει».

Το σχέδιο της Σλοβενίας έχει, όπως ισχυρίζεται το ρεπορτάζ της εφημερίδας, την υποστήριξη του Βερολίνου ενώ το επεξεργάζεται και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Όπως σημειώνει ο Μ. Ιγνατίου «για την κατασκευή φράχτη μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας πιέζει και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές.

Εκτός από την ΠΓΔΜ, ο Όρμπαν ισχυρίζεται ότι αντίστοιχος φράχτης πρέπει να ανεγερθεί και στα ελληνικά σύνορα με την Βουλγαρία.

«Αν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα [σ.σ της Ευρωπαϊκής Ένωσης], ανεξάρτητα από το πόσο ακριβό ή απαιτητικό είναι αυτό, θα καταστρέψουμε από μόνοι μας τη Συνθήκη της Σένγκεν» δήλωσε ο κ. Όρμπαν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του από τη Σλοβενία».

Και το δικό μας σχόλιο… κάποια στιγμή οι υποστηρικτές της ΕΕ θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους γιατί απέκλεισαν την Ελλάδα από την Ευρώπη – γεωγραφικά αλλά κυρίως πολιτισμικά.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ