Ψεύτικες φωτογραφίες και προπαγάνδα για το πραξικόπημα

Πηγές:
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
NewsOne

Το τελευταίο 24ωρο το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες ψευδείς ειδήσεις σχετικά με το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Τρανταχτό παράδειγμα η εικόνα του… νεκρού στρατιώτη η οποία ανακυκλώθηκε από όλα τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κόσμου. Όπως υποστηρίζουν αρκετές πηγές, η φωτογραφία δεν είχε καμία σχέση με το χθεσινό γεγονός, όπως και δεκάδες άλλες περιπτώσεις ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών που κατέκλυσαν το διαδίκτυο. Δείτε κάποιες περιπτώσεις πιο κάτω:

1) Fatih Portakal – Φωτογραφία που υποτίθεται απεικονίζει τον άτυχο στρατιώτη που του έκοψαν το κεφάλι.

1

Καμία σχέση δεν έχει με πραγματικό γεγονός η συγκεκριμένη είδηση.

2

2) Βομβαρδισμός Αρχηγείου της Αστυνομίας.

3

Το βίντεο έδειχνε την Γάζα και τον βομβαρδισμό που δέχθηκε το… 2014

4

3) Η εικόνα με τον κατακρεουργημένο φαντάρο στην γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με αρκετές πληροφορίες ο στρατιώτης που εμφανίζεται στη φωτογραφία σκοτώθηκε μετά από ανατροπή στρατιωτικού οχήματος, όντως στον Βόσπορο, αλλά το… 2006! (Παρόλα αυτά ούτε η εγκυρότητα της δεξιά εικόνας μπορεί να πιστοποιηθεί αφού από τη συγκεκριμένη σελίδα του CNN Turk λείπει πλέον η φωτογραφία – ενώ είναι σχετικά δύσκολο το CNN Turk να είχε δημοσιεύσει μια τόσο σκληρή φωτογραφία στην ιστοσελίδα του).

 

5

4) Ψεύτικο προφίλ του Ντόναλντ Τράμπ με διάφορα tweets παρωδία!

6

5) Αυτή η φωτογραφία σύμφωνα με την Κυβέρνηση της Τουρκίας εικάζεται ότι είναι από την… Αϊγυπτο, ενώ τα διεθνή ΜΜΕ έλεγαν πως πρόκειται για εικόνα έξω από το αεροδρόμιο «Ατατούρκ».

7

Επίσης

10

9

8

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ