Υπό τις εντολές του γραφείου Σαμαρά λειτουργούσε η Χ.Α

Με εντολές και οδηγίες από τον πρώτο τη τάξει σύμβουλο του Α. Σαμαρά ψήφιζε στη βουλή η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του ο Δημήτρης Ψαράς, ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, καθοδηγούσε μέσω κινητού τηλεφώνου τα μέλη της Χρυσής Αυγής για το τι να ψηφίζουν στη βουλή.

Από τα μηνύματα όμως προκύπτει ότι ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του πρωθυπουργού υποκινούσαν τους νεοναζιστές σε επίδειξη φραστικής βίας και τραμπουκισμών μέσα στο κτίριο της βουλής.

Το γεγονός ότι το κοινοβουλευτικό έργο των νεοναζιστών καθορίζονταν από το γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαιώνεται και από μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που περιλαμβάνεται στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη»

Όταν το αντιφασιστικό κίνημα, μετά τη δολοφονία Φύσσα, ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να συλλάβει ηγετικά στελέχη του “αδελφού” κόμματος της Χρυσής Αυγής, η κοινοβουλευτική δραστηριότητα του κόμματος περιορίστηκε σε σημαντικό βαθμό.

Όπως αναφέρει ο Δ. Ψαράς «Στο χρονικό διάστημα μέχρι τις συλλήψεις (7.7.2012-28.9.2013) η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στη Βουλή συνολικά 2.205 κοινοβουλευτικά αιτήματα (1.760 ερωτήσεις, 242 επίκαιρες ερωτήσεις, 155 αναφορές) ενώ μετα της συλλήψεις (από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2014) κατέθεσαν 648 κοινοβουλευτικά αιτήματα.

Χωρίς την καθοδήγηση Σαμαρά οι νεοναζιστές έχασαν φαίνεται το ενδιαφέρον τους για το έργο του κοινοβουλίου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ