Σαμαράς

Υιοθετεί τη ρητορική των νεοναζί ο Σαμαράς

Άμεση σύνδεση του προβλήματος της ανεργίας με τις ροές μεταναστών επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναπαράγωντας αυτούσια επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής και άλλων νεοναζιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier σημείωσε ότι ο «ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος όσο και εκείνος των παράνομων μεταναστών», σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τις συνέπειες της πολιτικής λιτότητας στην έκρηξη του φαινομένου της ανεργίας.

Στο προεκλογικό της πρόγραμμα η Χρυσή Αυγή είχε παρουσιάσει σαν λύση του προβλήματος της ανεργίας την άμεση απέλαση «λαθρομεταναστών» – λέξη που χρησιμοποιεί στις ομιλίες του και ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Σαμαράς σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει τους μετανάστες «τυράννους» της κοινωνίας σε μια εποχή που η Χρυσή Αυγή τους χαρακτήριζε δημοσίως σαν «σκουπίδια».

Το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι αιτία της ανεργίας δεν είναι η πολιτική που ασκεί, προς όφελος συγκεκριμένων τραπεζών και επιχειρηματιών, αλλά η ροή μεταναστών έχει καταρριφθεί σε σειρά ερευνών ειδικών επιστημόνων και δημοσιογράφων. (Διαβάστε σχετικά την έρευνα του περιοδικού Unfollow)

Η σχεδόν απόλυτη ταύτιση της ρητορικής Σαμαράς με το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής είχε ξεκινήσει αρκετά πριν από τις εκλογές όταν ΝΔ και Χ.Α ζητούσαν έλεγχο σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ακολούθησαν δεκάδες κοινές τοποθετήσεις (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) σε θέματα όπως η δράση της Eldorado Gold στην Χαλκιδική, η φοροασυλία των εφοπλιστών, η τοποθέτηση Σταυρίδη για το ΤΑΙΠΕΔ, η απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, η σκανδαλώδης ιδιωτικοποίηση της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ κ.α

Σχετικά θέματα:
Το Indymedia, η φασίζουσα δεξιά και ο Σαμαράς
Από την ΟΝΝΕΔ στη Χ.Α

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ