Θυμήθηκαν την Ουκρανία τα χρυσαβγίτικα ΜΜΕ;

Σε διάσπαση στους κόλπους των νεοναζιστικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα παραπέμπει πρόσφατο άρθρο του defencenet.gr, σύμφωνα με το οποίο «Ουκρανοί με συνεργούς δυτικούς γιατρούς έσφαζαν ρωσόφωνους για να πουλήσουν όργανα τους».

Επικαλούμενο ανυπόστατες πηγές και χρησιμοποιώντας φωτογραφία από τον πόλεμο της Τστετσενίας (1994-1996), την οποία παρουσιάζει σαν σημερινή, το defencenet επιτίθεται στην “ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων ανθούσε στην Ουκρανία εδώ και αρκετά χρόνια ως αποτέλεσμα της οικονομικής κατάστασης στην οποία είχαν οδηγήσει τη χώρα οι συνταγές του ΔΝΤ και άλλων διεθνών οργανισμών. Παρόμοια φαινόμενα άλλωστε είχαν παρατηρηθεί σε αρκετές χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, όπου δοκιμάστηκε η νεοφιλελεύθερη «συναίνεση της Ουάσινγκτον».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πολύ πρόσφατα το συγκεκριμένο site καλούσε εμμέσως πλην σαφώς τους Έλληνες ναζιστές της Χρυσής Αυγής να πάρουν τα όπλα ακολουθώντας το παράδειγμα των ομοϊδεατών τους στην Ουκρανία.

Η Χρυσή Αυγή διατηρούσε για χρόνια στενούς δεσμούς με τις ναζιστικές ομάδες της Ουκρανίας, οι οποίες μάλιστα είχαν πραγματοποιήσει και εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία των μελών της.

Ιδιαίτερα αγαπητό σε κύκλους εθνικιστών και φασιστών το defencenet είχε αποτελέσει μια από τις τελευταίες γραμμές άμυνας της Χ.Α, ακόμη και σε στιγμές που τα παραδοσιακά ΜΜΕ που είχαν στηρίξει την άνοδο του νεοναζιστικού κόμματος άρχισαν να κρατούν αποστάσεις.

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ