Τρύφων Αλεξιάδης

Τρύφωνας Αλεξιάδης για φόρους: Φέρνουμε τα χειρότερα!

Λεωνίδας Βατικιώτης
Πηγή: Πριν 20/03/2016

Αποκαλυπτικός ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, από το βήμα της Βουλής το πρωί της Παρασκευής όταν δήλωσε σχετικά με τη φορολογία πως «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα»! Μόνο που τα χειρότερα δεν έρχονται από μόνα τους. Τα χειρότερα θα τα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που για να παραμείνουν στην εξουσία θα προδώσουν για πολλοστή φορά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους, πράττοντας τα εντελώς αντίθετα απ’ όσα υπόσχονταν. Έτσι ο λαός θα φτωχοποιείται περαιτέρω με ευθύνη της ξεφτιλισμένης Αριστεράς και της ψεκασμένης ξενοφοβικής Δεξιάς.

Ενώ λοιπόν το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρξει συμφωνία αλλά πότε, τα σκηνικά έντασης που δημιουργεί η κυβέρνηση με τις φραστικές επιθέσεις στο ΔΝΤ μέσω διαρροών από το υπουργείο ή με αφορμή την αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών δεν είναι τίποτε άλλο από θέατρο. Η κυβέρνηση για πολλοστή φορά δίνει μάχη εντυπώσεων, με το ζητούμενο να παραμένει πως θα εμφανιστεί ότι διαπραγματεύεται σκληρά και να μην αποκαλυφθεί η πλήρης και ταπεινωτική της παράδοση στους πιστωτές. Τίποτε άλλο… Αρκεί μια ματιά στα θέματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Στο φορολογικό μέτωπο έρχεται η ληστεία του αιώνα! Ό,τι άφησαν απείραχτο τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα το μαζέψουν οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που βάζουν στο στόχαστρο όσους μισθούς ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ. Μικτά μάλιστα! Συγκεκριμένα, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό θα αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης, η κλίμακα υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης (πλήττοντας όσους εμφανίζουν ετήσιο εισόδημα άνω των 23.000 ευρώ) και ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15%, ενώ είχε αυξηθεί ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών από το 26% στο 29%. Με βάση το προσχέδιο της συμφωνίας (που δεν είναι μεν το οριστικό αλλά αποκλείεται να αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων καθώς παραμένουν τα δημοσιονομικά κενά) για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 22,5%, για 20.001 έως 30.000 ευρώ θα διαμορφωθεί στο 29%, για εισοδήματα από 30.0001 ως 40.000 στο 37% και για πάνω από 40.0001 ευρώ θα επιβληθεί συντελεστής ύψους 45%. Η έκπτωση φόρου θα μειωθεί από τα 2.100 ευρώ στα 2.000 ενώ ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και αγρότες θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών, χάνοντας μάλιστα και την έκπτωση!

Με βάση τα όσα συμφώνησαν κυβέρνηση και πιστωτές αλλάζει εκ βάθρων και το σύστημα υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης. Να θυμίσουμε ότι την κατάργησή της στο παρελθόν είχε υποσχεθεί όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμη κι ο Γ. Στουρνάρας όταν ήταν υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά! Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης δήλωνε στον ΑΝΤ1 στις 21 Μαΐου 2014. «Αφού το λέει και το όνομά της είναι έκτακτη», υποστήριζε λιγότερο από δύο χρόνια πριν ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας για να έρθει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να την μονιμοποιήσει και να την αυξήσει! Ξεπερνώντας λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και τον Στουρνάρα από τα δεξιά θα επιβάλει φορολογικό συντελεστή που θα ξεκινάει από 2,2% για εισοδήματα από 12.000 ως 20.000 και θα φτάνει το 10% για εισοδήματα άνω των 220.000 ευρώ.

Χώρια των παραπάνω, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα αυξήσουν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, για να αντισταθμιστούν οι μειώσεις που θα έφερνε η πρόσφατη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και νέα αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Μέτρο που θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αυξήσεις τιμών…

Δραματικές θα είναι και οι αλλαγές που θα επέλθουν στις συντάξεις, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να έχει δεχθεί μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων με ανώτατο ποσοστό περικοπών το 40%! Η συμφωνία με τους δανειστές, με βάση την κυβέρνηση, έκλεισε κατόπιν μιας διπλής υποχώρησης: εκ μέρους των δανειστών που δεν αποκλείουν αύξηση εισφορών κι εκ μέρους της κυβέρνησης που δέχτηκε μείωση των συντάξεων. Όχι ότι δυσκολεύτηκε και πολύ…

Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης σε δύο ακόμη μέτωπα: Αρχικά, των «κόκκινων δανείων» με τους Τροϊκανούς να ζητούν όχι μόνο να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για την πώλησή τους, αφού πρώτα ακυρωθεί ακόμη κι ο νόμος του Ν. Δένδια, πέραν αυτού της Λ. Κατσέλη, αλλά ακόμη και τη δυνατότητα πώλησης των «πράσινων δανείων». Δηλαδή απαιτούν το δικαίωμα των τραπεζών να ξεπουλούν ακόμη και εξυπηρετούμενα δάνεια. Εξ ίσου επιθετικοί εμφανίζονται και στο θέμα του «σούπερ ΤΑΙΠΕΔ», ζητώντας να ορισθεί ξένος διοικητής που θα είναι όργανο των Γερμανών κι όχι της εγχώριας διαπλοκής όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Είπε: «Τα χειρότερα έρχονται»!

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ