Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταδικάζει τη συμμαχία Τσίπρα – Νετανιάχου

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καταδικάζει την προσέγγιση της κυβέρνησης Τσίπρα με το Ισραήλ καλώντας όλες τις αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις να αντισταθούν στη συνεργασία με το καθεστώς κατοχής.

Το PFLP είναι η ιστορική οργάνωση της παλαιστινιακής αριστεράς και δεύτερο ισχυρότερο τμήμα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Υπενθυμίζεται ότι επί Τσίπρα η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το τα στρατεύματα του Ισραήλ τις οποίες δεν έχει αποδεχθεί καμία άλλη χώρα στον κόσμο εκτός από τις ΗΠΑ.

Ο Τσίπρας ήταν επίσης ο πρώτος που αναγνώρισε την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ σαν «ιστορική πρωτεύουσα» του κράτους του Ισραήλ ενώ με εντολή του το ελληνικό ΥΠΕΞ επιχείρησε να δυναμιτίσει αποφάσεις της ΕΕ για τη σήμανση προϊόντων που προέρχονται από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του PFLP:

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καταγγέλει την εξελισσόμενη προσέγγιση μεταξύ του σιωνιστικού κράτους και της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ισχυριζόταν ότι ερχέται με αριστερό και σοσιαλιστικό πρόγραμμα. Τώρα είμαστε μάρτυρες αδικαιολόγητων υποχωρήσεων.

Το (PFLP) ήδη έχει παραδόσει σε ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του Λαϊκού Μετώπου σε μια σειρά θεμάτων. Η συντρόφισσα Λάιλα Χάλεντ εξέφρασε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη δυσαρέκεια του Λαϊκού Μετώπου για αυτή την προσέγγιση, η οποία πραγματοποιείται τη χρονική περίοδο που δυναμώνει η απομόνωση του σιωνιστικού κράτους και μεγαλώνει το διεθνές κίνημα για μποϊκοτάζ κατά του κράτους και των προϊόντων του.

Το (PFLP) καλεί όλες τις αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Ελλάδα να αντισταθούν στην προσέγγιση αυτή μεταξύ της Ελλάδας και του καθεστώτος κατοχής. Το (PFLP) πιστεύει βαθύτητα ότι η Αλληλεγγύη που εκφράζει η συντροπτική πλειοψηφία των λαικών στρωμάτων στην Ελλάδα με τα δίκαια δικαιώματα του λαού της Παλαιστίνης είναι διαχρονική, ιστορική και σταθερή και δεν θα την νικήσουν οι επίσημες συμφωνίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ρατσιστικού κράτους.

Ταυτόχρονα το (PFLP) καταγγέλει την όποια στρατιωτική και οικονομική συνεργασία και μεταξύ της Τουρκίας και του σιωνιστικού εχθρού. Καταδικάζει επίσης τις επίσημες ελληνικές πολιτικές που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά αισθήματα του φίλου ελληνικού λαού και στην ιστορική του στάση που ήταν πάντα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ