τζήμερος μάνος

Τον Τζήμερο δεν θα τον πιάνεις στο στόμα σου. Τον Τζήμερο

Εφριξαν υποτίθεται από το πρωί ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερα site αλλά και πολιτικοί με το σχόλιο του Τζήμερου για την τραγωδία στη Μέκα της Σαουδικής Αραβίας

tzimeros-allax

Στο σχόλιο του φιλελεύθερου πολιτικού απάντησε μονολεκτικά με τη λέξη “ντροπή” ακόμη και ο ακροδεξιός πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

 

Να σημειωθεί βέβαια ότι το αγαπημένο dexiextrem της επικοινωνιακής ομάδας Σαμαρά (και προσωπικά του Μουρούτη) ήταν το πρώτο που έσπευσε να στηρίξει τον Τζήμερο τσουβαλιάζοντας τους επικριτές του σαν “υποκριτές της Αριστεράς”.

Προς τι όμως ξαφνικά αυτό το μίσος για έναν από τους βασικότερους εκπροσώπους του φιλελευθερισμού στην Ελλάδα;

Τι άλλαξε από τότε που το Protagon φιλοξενούσε τα άρθρα του εναντίον της πολυπολιτισμικότητας στα οποία ταύτιζε τη μουσουλμανική θρησκεία και το Ισλάμ με τους λιθοβολισμούς ανθρώπων;

Αυτή δεν ήταν άλλωστε η κυρίαρχη άποψη και σε αρκετά free press στα οποία δημοσιολόγοι όπως η Σώτη Τριανταφφύλλου κήρυτταν το μίσος απέναντι σε άλλες θρησκείας, μιλούσαν για τη “βαρβρότητα των μειονοτήτων” και απέρριπταν την πολυπολιτισμικότητα;

Ο Τζήμερος δεν είναι ένας τυχαίος περιθωριακός πολιτικός, όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν αρκετοί σήμερα. Μαζί με τον (είμαστε όλοι χρυσαυγίτες) Γρηγόρη Βαλιανάτο και τον (να επέμβει ο στρατός για το Δεκέμβρη του 2008) Στέφανο Μάνο αποτελούν τα πρότυπα κάθε φιλελεύθερου ψηφοφόρου στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μορφωμένα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας (σε αντίθεση δηλαδή με τον Τζήμερο) τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν αποδεχθεί ακροδεξιές ή ακόμη και καθαρά φασιστικές θέσεις – αρκεί ο συνομιλητής τους να πιπιλά την καραμέλα του μικρότερου κράτους.

Είναι οι άνθρωποι που εξεγείρονται όταν δημοσιεύεις φωτογραφίες νεκρών προσφύγων – καθώς αυτές χαλούν την εικόνα της πολιτισμένης ΕΕ.

Είναι χρήστες του διαδικτύου αλλά και γνωστοί αθρογράφοι που χύνουν λίτρα δακρύων για τρεις νεκρούς από τρομοκρατική επίθεση στο Βοστόνη αλλά δεν κάνουν ούτε ένα ποστ για τα χιλιάδες θύματα του ισραηλινού στρατού ή έστω ανάλογες βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ, στις οποίες χάνουν τη ζωή τους δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα.

Για αυτούς η ανθρώπινη ζωή έχει χρώμα, θρησκεία και τιμολογείται ανάλογα με την απόστασή της από τις μεγάλες μητροπόλεις του καπιταλισμού.

Μα αυτά δεν λέει και ο Τζήμερος;

Μέλη ενός κατώτερου, σύμφωνα με τον ίδιο, θρησκευτικού και πολιτισμικού πλαισίου αξιών, τιμωρήθηκαν γιατί δεν πίστευαν στους δικούς μας θεούς και δεν ντύνονταν με τις γραβάτες μας. Όταν θα φτάσεις να κρίνεις έναν διαφορετικό πολιτισμό ως κατώτερο από το δικό σου υποβαθμίζεις και την υπόσταση των μελών του. Από εκεί μέχρι το να αδιαφορείς για εκατοντάδες νεκρούς είναι απλώς θέμα χρόνου και ιδιοσυγκρασίας.

Ο Τζήμερος αν μη τι άλλο έχει το θάρρος της γνώμης του σε σχέση με αρκετούς από τους φονταμενταλιστές, φιλελέ ψηφοφόρους του.

Άρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ