Τον Αύγουστο υπάρχουν ανθρώπινες ειδήσεις

Μέλη του πληρώματος του πλοίου Βόνια διέσωσαν πριν από μερικές ημέρες εκατοντάδες μετανάστες που βρέθηκαν σε μια ακυβέρνητη βάρκα στη Μεσόγειο.

Χάρη στην ανθρωπιά του καπετάνιου, Αχλάτη Νικόλαου και όλων των μελών του πληρώματος οι άνθρωποι αυτοί γλίτωσαν από βέβαιο θάνατο.

Το Info-war.gr δημοσιεύει φωτογραφίες και μια σύντομη περιγραφή από την επιχείρηση διάσωσης που μας έστειλε ένα μέλος του πληρώματος ζητώντας να μην αναφερθεί το όνομά του.

«Τo πλοίο ΒΟΝΙΤΑ (τάνκερ, ελληνικής σημαίας) της εταιρείας TMS tankers απέπλευσε από το λιμάνι Mellitah της Λιβύης την 1η Αυγούστου για Γαλλία.

Από τον ασύρματο έλαβε σήμα από τις ιταλικές αρχές για ναυαγούς (“cast aways” αυτόν τον όρο χρησιμοποιούν) -κάπου στη μέση του πουθενά. Με ευθύνη του καπετάνιου το πλοίο άλλαξε πορεία προκειμένου να περισυλλέξει τους μετανάστες.

Στη ξύλινη βάρκα 15 μέτρων (με δύο πατώματα) ήταν στοιβαγμένοι 358 άνθρωποι, από Λιβύη, Συρία, Παλαιστίνη και Μπαγκλαντές και λίγοι από Γκάνα. Η βάρκα έφυγε από την Λιβύη και στη διάρκεια του ταξιδιού η μηχανή χάλασε (οι μηχανές αυτές δεν αντέχουν τόσο βάρος). Η βάρκα ρυμουλκήθηκε με προσοχή και οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο πλοίο, όπου το πλήρωμα έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιους τραυματίες (από τη στοιβασία είχαν σπάσει κάποιων τα δάχτυλα). Ότι μπουφάν είχαν στο πλοίο για το πλήρωμα τα έδωσαν σε όσους φορούσαν ελάχιστα ρούχα και φυσικά τους έδωσαν φαγητό. Υπήρχαν μόνο 4 γυναίκες ανάμεσα τους. Στις γυναίκες και τους ηλικιωμένους έδωσαν καμπίνες και στους υπόλοιπους κουβέρτες και σεντόνια.

Με βεβαιότητα η βάρκα αυτή θα βούλιαζε, είτε από την παραμικρή κίνηση είτε από τα κύματα. Το πλοίο άλλαξε πορεία και πήγε Ιταλία όπου και τους παρέδωσε την επόμενη μέρα».

MT BONITA 2014 056

20140801_170916

20140801_174338

MT BONITA 2014 015

MT BONITA 2014 026

MT BONITA 2014 214 _) (1)

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ