Τα οικονομικά της ΝΔ – ή γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνά για 400 χρόνια

Τις τελευταίες ημέρες ο πρώην επικεφαλής επικοινωνιακής στρατηγικής του Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, έχει αναρτήσει στο λογαριασμό του στο twitter ένα γράφημα το οποίο (σύμφωνα με τον ίδιο) δείχνει τη ζημιά και την επιβάρυνση (η ορολογία δική του) που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική οικονομία.

Capture

Το γράφημα δείχνει την πρόβλεψη που είχε κάνει το ΔΝΤ για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας τον Ιούνιο του 2015 (ότι το 2058 θα έπεφτε κάτω από το 100% του ΑΕΠ) και την πρόβλεψη του Μαΐου του 2016 (σύμφωνα με την οποία θα φτάσει το 250% του ΑΕΠ).

Τι θα κατανοούσε οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει έστω και φευγαλέα τις προβλέψεις του ΔΝΤ και της Τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας; Ότι για πολλοστή φορά έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους – γεγονός το οποίο το ΔΝΤ έχει αναγνωρίσει πολλές φορές στην περίπτωση του πολλαπλασιαστή κ.ο.κ.

Τι κατάλαβε ο Μουρούτης; Ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (η οποία φυσικά είναι πανομοιότυπη με αυτή της ΝΔ) στοίχισε στην Ελλάδα τουλάχιστον 150 ποσοστιαίες μονάδες χρέους.

Ας υποθέσουμε για λίγο ότι o Μουρούτης έχει δίκιο στον τρόπο σκέψης του και ας δούμε τις προηγούμενες προβλέψεις της Τρόικας για την ελληνική οικονομία και τι τελικά συνέβη επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Greek GDP vs forecasts_0

Σύμφωνα με τη λογική Μουρούτη (sic) αν συγκρίνουμε την πρόβλεψη της Τρόικας για το ΑΕΠ της Ελλάδας με αυτό που πραγματικά είχε η χώρα το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά ευθύνεται για πτώση περίπου 20 μονάδων.

Συμπεράσματα:

– Το ΔΝΤ και η Τρόικα είναι περίγελος των οικονομολόγων για τις προβλέψεις τους.
– Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς ευθύνεται για την αύξηση του χρέους γιατί πολύ απλά εφαρμόζει την πολιτική της ΝΔ.
– Άνθρωποι σαν τον Μουρούτη κυβερνούσαν τη χώρα για χρόνια
– Αν η μόνη αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να προέρχεται από δεξιά, το κόμμα του Τσίπρα ενδέχεται να μας κυβερνά για άλλα 400 χρόνια (ξεπερνώντας ακόμη και τις χειρότερες προβλέψεις της Βαγενά).

Α.Χ

Λίγο αργότερα ο σύμβουλος του Σαμαρά επανήλθε στις καθιερωμένες του ασχολίες ζητώντας εμμέσως από την αμερικανική πρεσβεία να παρέμβει για να ελέγξει δημοσιογράφους της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Capture

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ