χορός ακροδεξιών

Συλλήψεις διαδηλωτών κατά του χορού της ακροδεξιάς στη Βιέννη

Χιλιάδες αντιφασίστες διαδήλωσαν την Παρασκευή στη Βιέννη κατά της διοργάνωσης του ετήσιου χορού της ακροδεξιάς στα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ.

Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις διαδηλωτών που συμμετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο με τίτλο «Καμιά Ευρώπη στους ακροδεξιούς» που διοργάνωνε η Πρωτοβουλία «Πάρε Θέση Τώρα», στην οποία συμμετέχουν και επιζώντες των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

H πόλη της Βιέννης είχε μετατραπεί σε φρούριο, με τις αρχές να έχουν επιβάλει μαζικές απαγορεύσεις και δρακόντεια μέτρα ασφάλειας. Μεγάλο μέρος της πόλης είχε κλείσει ενόψει του χορού, σε οποιονδήποτε βρισκόταν στο κέντρο είχε απαγορευτεί να καλύπτει το πρόσωπό του, ενώ είχε περιοριστεί και η πρόσβαση των ΜΜΕ στην αποκλεισμένη περιοχή.

Ο «Χορός των Ακαδημαϊκών» διοργανώνεται από το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αυστριακής αντιπολίτευσης. Είναι η δεύτερη στη σειρά χρονιά που πραγματοποιείται ο χορός αυτός, ο οποίος από πέρυσι αντικαθιστά την αμφιλεγόμενη χοροεσπερίδα γνωστής αυστριακής ακροδεξιάς Αδελφότητας, που πραγματοποιούνταν για πολλά χρόνια στα παλιά ανάκτορα του Χόφμπουργκ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ