πειρατεία

Στο στόχαστρο πολυεθνικών οι προβολες ταινιών απο φοιτητές

Η Κινηματογραφική Ομάδα Παιδαγωγών ΑΝΑτρεπτικών (Κ.Ο.Π.ΑΝΑ) δημιουργήθηκε παλαιότερα και ανασυγκροτήθηκε πέρυσι με σκοπό την προβολή ταινιών στην Παιδαγωγική Σχολή. Βέβαια , οι στόχοι μας δεν περιορίζονται μόνο στην προβολή ταινιών. Επιζητούμε ένα χώρο συνάντησης και επαφής με την έβδομη τέχνη και αλληλεπίδρασης τόσο με την ίδια, όσο και μεταξύ μας. Παράλληλα, θέλουμε να δώσουμε μία πινελιά ζωντάνιας στη Σχολή μας και να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά σε μια τέχνη ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλους και όλες. Μετά από ενάμιση χρόνο δράσης μας, δεχτήκαμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα από την εταιρεία διανομής ταινιών UIP, ενώ συγχρόνως (συμπτωματικά;) έγινε επώνυμη καταγγελία στη Σχολή από συμφοιτήτριά μας εις βάρος της ομάδας.

Μάλιστα, υπήρξαν κακεντρεχείς υπαινιγμοί σχετικά με την οικονομική ενίσχυση που δέχεται η ομάδα στις προβολές της, η οποία βέβαια αποσκοπεί αποκλειστικά στην εξασφάλιση της ύπαρξής της. Όλη αυτή η εχθρική στάση μας προβλημάτισε. Καθημερινά περνάμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας στον πανεπιστημιακό χώρο και επιδιώκουμε να αποτελέσει σημείο δραστηριοποίησης, πέρα από τις ώρες των μαθημάτων. Με άλλα λόγια, θέλουμε η δράση της Κ.Ο.Π.ΑΝΑ να αποτελέσει έναυσμα συζητήσεων, προβληματισμών, ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης.

Θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια όπου έχουμε το δικαίωμα να προσδώσουμε το προσωπικό μας στίγμα, ένα χώρο ελεύθερης έκφρασης! Έτσι λοιπόν, μας ξενίζει το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που επιχειρούν να παρακωλύσουν την προσπάθεια αυτή. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε την καταγγελία, προέκυψε μια σειρά προβλημάτων για τα οποία δαπανήσαμε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια, ενώ μπορούσαμε να τα εναποθέσουμε κάλλιστα μαζί με τη δημιουργικότητά μας, στην εξέλιξη των δράσεών μας. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε. Τα λέμε στην επόμενη προβολή! Κινηματογραφική Ομάδα Παιδαγωγικού, Κ.Ο.Π.ΑΝΑ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ