ΕΡΤ χειροπέδες

Όλοι στο Ραδιομέγαρο

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Πέμπτης. Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο κτίριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού, αλλά και σε αρκετές επαρχιακές ΕΡΑ. Αύριο στις 6.30μμ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και η ΠΟΣΠΕΡΤ, καλούν σύσκεψη για τον συντονισμό και την προοπτική απεργιακής κλιμάκωσης. Η δική μας εκδήλωση δεν ακυρώνεται… Επισπεύδεται!

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ, «ενώ έχει εκπνεύσει η κατά το Σύνταγμα προθεσμία επικύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ –και επομένως δεν βρίσκονται σε ισχύ ενέργειες και διαδικαστικές πράξεις με τις οποίες διεκόπη η εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων-, η κυβέρνηση διά του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε de facto σήμερα τα ξημερώματα, με τη δύναμη των ΜΑΤ, τη βίαιη παρεμπόδιση των εκπομπών».

Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιων της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή.

Σε επιστολή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 καλούν τους πολίτες στον αγώνα για μια Ελεύθερη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση:

«Μία ακόμη μαύρη μέρα ξημέρωσε σήμερα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση έριξε και πάλι μαύρο στις ζωές μας, στοχεύοντας ευθέως στη καρδιά της Ενημέρωσης και της Δημοκρατίας. Μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ -3 καλούμε τον κόσμο σήμερα Πέμπτη 7/11/13 στις 16:00 στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ-3 στη Λ. Στρατού 1, για να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για μια Ελεύθερη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η παρουσία όλων είναι πολύτιμη και απαραίτητη.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης ΕΡΤ-3 που ακόμη αγωνίζονται»

Παρακολουθείστε τις εικόνες από την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ:

Σχετικά θέματα:
ΕΡΤ τώρα

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ