Σκότωσε τέσσερις, αθωώθηκε λόγω… «πλουσιότητας»

Είκοσι χρόνια κάθειρξης γλίτωσε ένα πλουσιόπαιδο του Τέξας που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε σαν ελαφρυντικό την… ασθένεια της αφθονίας (affluenza).

O δικηγόρος του 16χρονου Ethan Couch έπεισε το δικαστήριο ότι υπεύθυνοι για το θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων ήταν ουσιαστικά οι εύποροι γονείς του οι οποίοι δεν τον είχαν τιμωρήσει ποτέ στη ζωή του.

Το αποτέλεσμα ήταν αντί για 20 χρόνια φυλάκισης να οδηγηθεί σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης πλουσίων.

Ο νεαρός είχε κλέψει το αλκοόλ που κατανάλωσε και έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω σε μια γυναίκα της οποίας το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί από βλάβη και σε τρεις άλλους περαστικούς που προσπαθούσαν να την βοηθήσουν.

H αμερικανική δικαιοσύνη, που έχει γεμίσει τις φυλακές με τα παιδιά των γκέτο και των φτωχότερων οικονομικά στρωμάτων, απέδειξε για άλλη μια φορά τον πραγματικό της ρόλο.

Σιγά την είδηση θα υποστηρίξει βέβαια κάποιος. Στην Ελλάδα όλοι οι λαθρέμποροι πετρελαίου, οι απατεώνες της λίστας Λαγκάρντ και τόσοι άλλοι πάσχουν από affluenza και η «ανεξάρτητη» ελληνική δικαιοσύνη τους αναγνωρίζει πάντα αυτό το ελαφρυντικό.

Σχετικά θέματα:
Άθλιοι και Ιαβέρηδες του 21ου αιώνα
ΗΠΑ: Το κλουβί με τους τρελούς

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ