Τούρκοι απεργοί

Σε κρίσιμη κατάσταση οι απεργοί πείνας. Θάνατος ή έκδοση

Συνέντευξη Τύπου, στις 12:00 στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποιεί εκτάκτως η επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Θα παρευρεθούν κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς ενώ θα υπάρξει ενημέρωση από γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.

Ακούστε τη συνέντευξη της γιατρού Όλγας Κοσμοπούλου στο Ρ/Σ  Στο Κόκκινο 105.5

Όπως καταγγέλλει η επιτροπή αλληλεγγύης «Τον τελευταίο καιρό η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εφόδους σε σπίτια και χώρους εργασίας πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία. Η αστυνομία τους συλλαμβάνει, τους φυλακίζει και δρομολογείται η έκδοσή τους στην Τουρκία και σε άλλες χώρες.Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του BULUTYAYLA που τον απήγαγαν στη μέση του δρόμου, τον παρέδωσαν στο καθεστώς Ερντογάν με τρόπο γκανγκστερικό, ισχυριζόμενοι μάλιστα πως η σύλληψή του έγινε στην Τουρκία! Τέσσερις αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές και υπάρχει γι’ αυτούς αίτημα για την έκδοσή τους από Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία. Το “έγκλημά” που τους καταλογίζεται από τις χώρες αυτές είναι η πολιτική τους δράση».
 

Απο το site της Επιτροπής Αλληλεγγύης:

1-AHMET DÜZGÜN YÜKSEL

 

Στις 23 Σεπτέμβρη εγκρίθηκε η απόφαση της έκδοσης του Αχμέτ Ντουζκούν Γιουκσέλ στον Γερμανικό ιμπεριαλισμό. Ο Αχμέτ Ντουζκούν Γιουκσέλ, αγωνίστηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία ως δικηγόρος και γι’ αυτό έγινε στόχος του φασισμού, υπέστη βασανιστήρια και αναγκάστηκε να καταφύγει στην Γερμανία. Στην Γερμανία φυλακίζεται και μένει σε κελιά απομόνωσης για τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα να παρουσιάσει προβλήματα υγείας. Οι κατηγορίες ήταν συμμετοχή στις εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς, συμμετοχή σε συναυλία και η αποκάλυψη του αληθινού προσώπου του φασισμού στην Τουρκία πουλώντας νόμιμα περιοδικά. Τώρα αποφασίστηκε η έκδοση του στον Γερμανικό ιμπεριαλισμό. Εγκρίθηκε. Επίσης θα εκδικαστεί και η υπόθεση της έκδοσης του στον φασισμό της Τουρκίας.

 

2-ERDOĞAN ÇAKIR
Ο Ερντογάν Τσακίρ είναι ένας εργάτης, πατέρας τεσσάρων παιδιών και ζούσε στην Γαλλία με την οικογένεια του. Συλλαμβάνεται από τον Γαλλικό ιμπεριαλισμό λόγω των δημοκρατικών δραστηριοτήτων του. Σε περίπτωση έκδοση του στην Γαλλία θα δικαστεί σε ποινή φυλάκισης από 7 έως 20 χρόνια. Το τελευταίο δικαστήριο του Ερντογάν Τσακίρ θα γίνει στις 15 Νοέμβρη. Ο Ερντογάν Τσακίρ θα βρίσκεται  τότε ήδη σε πάνω από 50 μέρες απεργίας πείνας.

 

 

3-HASAN BİBER
Ο Χασάν Μπιπέρ πατέρας τριών παιδιών, υπερασπίστηκε για χρόνια τα δικαιώματα των εργατών στην Τουρκία ως συνδικαλιστής. Πολλές φορές δέχτηκε απόπειρες δολοφονίας επειδή ως πρόεδρος συνδικάτου δεν συμβιβαζόταν με τα αφεντικά. Συνελήφθη επανειλημμένα από τις τουρκικές κυβερνήσεις. Είναι ποιητής, συγγραφέας και βρέθηκε αιχμάλωτος επειδή αγωνίστηκε ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό της Τουρκίας. Η έκδοση του στον φασισμό της Τουρκίας θα σημαίνει εκτέλεσή του. Είδε όλος ο κόσμος το πρόσωπο του φασισμού στην Τουρκία στον ξεσηκωμό του λαού τον Ιούνη. Στις 8 Νοέμβρη θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση για τον Χασάν Μπιμπέρ που το μόνο του αδίκημα είναι να αγαπάει τον λαό του, να υπερασπίζει  τα δικαιώματα των εργατών και να αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Δεν αποδείχτηκε ιστορικά ότι είναι έγκλημα αυτή η στάση. Τις τελευταίες μέρες λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί παρουσίασε προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας.

 

4-MEHMET YAYLA
Ο Μεχμέτ Γιαϊλά από τα φοιτητικά του χρόνια βρισκόταν στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των φοιτητών, των εργατών και του λαού. Είναι ένας αγωνιστής που συνελήφθη και βασανίστηκε πολλές φορές. Συνελήφθη στην Ελλάδα επειδή αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.  Δικάζεται στην Ελλάδα μετά από αίτημα της Τουρκίας να εκδοθεί σ’ αυτήν. Η δίκη του απεργού πείνας Μεχμέτ Γιαϊλά είναι την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ