Θρίαμβος του Ρωμανού (και μόνο)

Παρακολουθήστε ζωντανά τις συζητήσεις στη βουλή

14:00 Σταματά την απεργία πείνα ο Ρωμανός σύμφωνα με τον διοικητή του Γ. Γεννηματάς

13:55 Ομόφωνα δεκτή η τροπολογία

13:45 Κωσταντοπούλου: Με τη δική μας ερμηνεία, ότι παρακολουθώντας το 1/3 των μαθημάτων με την εγγύηση της πολιτείας, υπάρχει συναίνεση αποσύρουμε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Τεράστια νίκη του Ρωμανού και της δημοκρατίας.

12:40 Ο Αθανασίου πρόσθεσε πρόβλεψη για τα βραχιολάκια στην τροπολογία με την προϋπόθεση ο κρατούμενος να έχει παρακολουθήσει με επιτυχία το 1/3 των μαθημάτων. Να δει την τροπολογία ζήτησε η Κωνσταντοπούλου. Διακόπτεται για δέκα λεπτά η διαδικασία.

Οι δηλώσεις Αθανασίου από το alfavita

Στην τελική ευθεία με το θάνατο βρίσκεται πλέον ο Νίκος Ρωμανός καθώς η κυβέρνηση, με τη στήριξη κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, συνεχίζει να απορρίπτει το δικαίωμά του να σπουδάσει.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο συνήγορος του Φ.Ραγκούσης έκανε λόγο για επίδειξη αυταρχισμού και αυθαιρεσίας.

Ο οργανισμός του Ρωμανού είναι ιδιαίτερα καταπονημένος ύστερα από ένα μήνα απεργίας πείνας και με την απεργία δίψας είναι θέμα λίγων ημερών εάν όχι ωρών να επέλθει μια αναστρέψιμη βλάβη στην υγεία του και ο ίδιος ο θάνατος.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο απεργός πείνας φοβόταν ότι μπορεί να τον υποβάλλουν στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης – κάτι που, προς τιμήν τους, οι γιατροί που τον παρακολουθούν έχουν αρνηθεί να κάνουν.

Αλληλέγγυοι, φορείς και κόμματα έχουν καλέσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο από τις 12 το μεσημέρι καθώς θα γίνεται η ονομαστική ψηφοφορία.

Το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία στήριξαν ΔΗΜ.ΑΡ. και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ με το πνεύμα της συντάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, και η οποία έδινε στον κρατούμενο απεργό πείνας τη δυνατότητα να παρακολουθεί μαθήματα με “βραχιολάκι”.

Από τη χθεσινή τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ