«Πλαστό» περιοδικό παρουσίασε ο Δένδιας;

Να συνδέσει για άλλη μια φορά τις αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου (όπως το πέταγμα ενός γιαουρτιού) με την τρομοκρατία επιχείρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να παρουσιάσει ένα περιοδικό, που όπως υποστήριξε γράφεται από την Αλ Κάιντα και περιλαμβάνει απλές πρακτικές βασανιστηρίων και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πρόκειται φυσικά για το διαβόητο Inspire το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2010.

Αυτό που παρέλειψε να μας θυμίσει ο υπουργός είναι ότι σειρά διακεκριμένων ερευνητών και δημοσιογράφων αμφισβητεί την αυθεντικότητα του περιοδικού και συγκεκριμένα ότι εκδίδεται από την Αλ Κάιντα.

Πρώτος ο ακαδημαϊκός Τόμας Χεγκχάμερ από το Norwegian Defence Research Establishment (που συνδέεται με τις ένοπλες δυνάμεις της Νορβηγίας) αμφισβήτησε τη σχέση του εντύπου με την Αλ Κάιντα.

Ο Μαξ Φίσερ, ερευνητής στην Washington Post και το περιοδικό Atlantic παρουσίασε πέντε λόγους για τους οποίους θεωρεί το περιοδικό προϊόν προβοκάτσιας. Μεταξύ άλλων το πρώτο PDF που κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ περιείχε έναν ιό ηλεκτρονικών υπολογιστών ενώ στις σελίδες του περιοδικού υπήρχε κείμενο του Abu Mu’sab al-Suri, ο οποίος όμως βρίσκεται στο Γκουαντάναμο από το 2005 ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι και ο ίδιος είναι μέλος της Αλ Κάιντα.

Και ο Peter Bergen όμως, αναλυτής θεμάτων εθνικής ασφάλειας στο CNN σημείωνε με νόημα ότι το περιοδικό δεν θυμίζει σε τίποτα αντίστοιχες εκδόσεις εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Αρκετοί άλλοι αναλυτές θεωρούν ότι το περιοδικό ακολουθεί τόσο καλά τα βήματα της life style σελιδοποιήσης που είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι εκδίδεται από πραγματικούς ισλαμιστές τρομοκράτες.

Αν χρειαζόταν ο υπουργός δημόσιας τάξης ένα έντυπο για την προπαγάνδα του, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΝΔ, γιατί δεν έπαιρνε τον Τσελεμεντέ του Αναρχικού τον οποίο χρησιμοποιούσαν τόσοι και τόσοι από τους προκατόχους του;

Y.Γ Λάβαμε από Bloopers Team την εξής φωτογραφία για το άρθρο μας και σας την παρουσιάζουμε:
Δένδιας

Σχετικά θέματα:
Μας κοροϊδεύετε κύριε Δένδια
Μάθημα δικαίου και ψυχραιμίας από τον Γ.Κατρούγκαλο

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ