Ξεπουλάμε στους δανειστές για να μην τους έχουμε ανάγκη

«Πρέπει από κάπου να βρούμε λεφτά για να αναπτύξουμε την οικονομία μας» και να γλιτώσουμε από «αναξιοπρέπεια του να εξαρτόμαστε από τους δανειστές» αναφέρει σε συνέντευξή του στον Guardian ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο ίδιος αποφεύγει φυσικά να σημειώσει ότι τα χρήματα από το ξεπούλημα κερδοφόρων επιχειρήσεων του δημοσίου πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές οι οποίοι επέβαλαν το ξεπούλημα διαιωνίζοντας το παράνομο χρέος της Ελλάδας.

Για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα επιχειρήσεις που αγοράζουν, αντί πινακίου φακής, τα ασημικά του ελληνικού κράτους συμμετέχουν ανοιχτά στις διαδικασίες εκποίησης. Ενδεικτικό ήταν το παράδειγμα της θυγατρικής της Lufthansa η οποία λειτούργησε ως σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα 14 αεροδρομίων, τη στιγμή που η Lufthansa συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της Fraport η οποία αγόρασε τα αεροδρόμια.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο του άρθρου στον Guardian όμως η σχεδόν λατρευτική στάση που αρχίζει να τηρεί η νεοφιλελευθερη δεξιά απέναντι στις επιλογές Τσίπρα.

«Για τη δεξιά, ο Πιτσιόρλας αποτελεί τον καλύτερο των καλυτέρων εντός της αριστεράς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Πάντειου πανεπιστημίου, Δημήτρης Καιρίδης – άνθρωπος με γνωστές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρει το άρθρο.

Η αρθρογράφος Έλενα Σμιθ σημειώνει με νόημα ότι ο Πιτσιόρλας συγκεντρώνει πλέον την αναγνώριση ανθρώπων από εκεί που δεν θα το περίμενε κανείς.

Το ίδιο μάλλον πρέπει να ειπωθεί πλέον και για τον ΣΥΡΙΖΑ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ