Νέα παιχνίδια τραπεζικού πανικού από τη ΝΔ

Δεύτερη προσπάθεια πρόκλησης αναταραχής στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και μάλιστα μια ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, φαίνεται ότι επιχειρεί ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.

Με ανάρτησή του στο Ιντερνετ υποστηρίζει ότι όσοι είναι με το ευρώ δικαιούνται να απομακρύνουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα.

adonis_euro

Το σχόλιο του στελέχους της ΝΔ θα μπορούσε να εκληφθεί ως επικίνδυνος αστεϊσμός εάν δεν είχε προηγθεί, πριν από σύντομο χρονικό διάστημα, ανάλογη αναφορά – η οποία μάλιστα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη βουλή αλλά ακόμη και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού.

Μιλώντας σε εκπομπή του Mega ο Γεωργιάδης είχε καλέσει τους πολίτες αλλά ακόμη και τους δημοσιογράφους να αποσύρουν τα χρήματά τους σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Βαρεμένος, είχε καλέσει τις τραπεζικές αρχές να παρέμβουν. “Αν υπάρχουν αρχές τραπεζικές σε αυτή τη χώρα, με αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Σαμαράς, πρέπει να παρέμβουν”.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τις προηγούμενες εκλογές αμερικανικό ίδρυμα ερευνών πρότεινε, μεταξύ άλλων σεναρίων, την πρόκληση τεχνητού τραπεζικού πανικού από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφευχθεί προσφυγή στις κάλπες.

Ερωτήματα προκαλεί η αδράνεια της ελληνικής δικαιοσύνης να παρέμβει στην υπόθεση παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί δημοσίως η συνδρομή της από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα οι δηλώσεις Γεωργιάδη εμπίπτουν στο αδίκημα του κλονισμού πίστης στο νόμισμα.

Στο παρελθόν είχε υπάρξει σχετική εισαγγελική παρέμβαση ακόμη και εναντίον blog για απλή αναφορά στο ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων.

Α.Χ

Συμπλήρωση: Απαντώντας στο κείμενο του Info-war.gr ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι εκτός από τον ίδιο θα πρέπει να υπάρξουν διώξεις και εναντίον ξένων εφημερίδων (;)

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ