Ο Τσίπρας μπλοκάρει το μνημόνιο… το 2013

Ο πρωθυπουργός, που σήμερα δυσανασχετεί με όσα στελέχη του κόμματός του μένουν πιστά στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις αλλά και με την πρόεδρο της βουλής, που ζητά να ακολουθηθεί κανονισμός της βουλής και το Σύνταγμα, το 2013 έκανε ότι περνούσε από ο χέρι του για να μπλοκάρει την ψήφιση νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Όπως διαβάζουμε στο site anemosantistasis.blogspot.gr/:

11 Νοεμβρίου 2013, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να φέρει νέα μέτρα, από μέρα σε μέρα, και ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης…..Για τρεις μέρες, παγώνει κάθε συζήτηση για νέα μέτρα, ως αποτέλεσμα.

30 Μαρτίου 2014, και στην Βουλή, πάλι με κυβέρνηση Σαμαρά, γίνεται συζήτηση να περάσει πολυνομοσχέδιο, κατά απαίτηση της τρόικας, που είχε δώσει διορία μέχρι εκείνη την μέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας, μην μπορώντας να κάνει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης (αφού δεν είχε εκπνεύσει 6μηνο από την τελευταία που είχε κάνει), κάνει πρόταση μομφής στον Στουρνάρα, ορθότατα, και αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά απορρίπτεται την ίδια μέρα, χωρίς να συζητηθεί από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, και του Αλέξη Τσίπρα, που δεν επετεύχθη, η μη ψήφιση του πουλνομοσχεδίου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ