ussak

Ουσσάκ, η ταινία

Σε μια χώρα που πάσχει, κάπου στο μέλλον, πρόσωπα βυθισμένα σε απάθεια και ψευδαισθήσεις, μέσα από συναντήσεις και άγριες συγκρούσεις, αφυπνίζονται και διεκδικούν μιαν άλλη ζωή.

Φτιάχνοντας την ταινία

Ο Κυριάκος Κατζουράκης έχει ζωγραφίσει όλες τις σκηνές του USSAK, φτιάχνοντας ένα ιδιόμορφο storyboard, το οποίο στέκεται σαν ολοκληρωμένο έργο.

Το “ζωγράφισμα” της ταινίας δεν εμποδίζει την φαντασία των συντελεστών, αντίθετα τροφοδοτεί τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ τους.

 

Το σενάριο

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Κατζουράκης και η Κάτια Γέρου άρχισαν να γράφουν το σενάριο του USSAK εν μέσω της αναταραχής στη χώρα.

Σε μια χώρα που πάσχει, κάπου στο μέλλον, πρόσωπα βυθισμένα σε απάθεια και ψευδαισθήσεις, μέσα από συναντήσεις και άγριες συγκρούσεις, αφυπνίζονται και διεκδικούν μιαν άλλη ζωή.

Με αυτό το άλμα στο χρόνο (είκοσι με τριάντα χρόνια μετά), η ταινία προβάλλει στο μέλλον φόβους και ελπίδες.

Παρακολουθεί ετερόκλητους ανθρώπους, μια περιπλανώμενη περφόρμερ, ένα μυστηριώδες μικρό κορίτσι, έναν drag showman, έναν συνειδητό περιθωριακό, εκπροσώπους μιας ακαθόριστης εξουσίας, ομάδες αγροτών.

Οι ιστορίες τους διασταυρώνονται και οι ζωές τους αλλάζουν.

Μπορεί κανείς μέσα σε ακραίες συνθήκες να διεκδικήσει μια ολοκληρωμένη ζωή και όχι μόνο την επιβίωσή του;

Μήπως αυτό είναι ουτοπία; Και τι σημαίνει ουτοπία;

Σ’ αυτό το τελευταίο η ταινία απαντάει. Λέγεται κάπου στο τέλος της αφήγησης: “Ο ουτοπιστής, φίλε, είναι ο απόλυτος υλιστής”.

 

“Το σενάριο, στη διάρκεια της τετραετίας που γραφόταν, άρχισε από μυθοπλασία να μετατρέπεται σε ένα ιδιότυπο ντοκυμαντέρ. Καταστάσεις στο σενάριο που ανήκαν στη σφαίρα της φαντασίας, άρχισαν να συμβαίνουν στην πραγματικότητα! Έτσι λοιπόν, η δημιουργία της ταινίας έγινε επείγουσα”

Την υλοποίηση έχει αναλάβει η ομάδα παραγωγής και εκτέλεσης “ARTemis” η οποία αποτελείται από ένα εξαιρετικό επιτελείο συνεργατών.
USSAK – ΗΘΟΠΟΙΟΙ

ΤΣΙΧΛΑΣ – Θάνος Αλεξίου
ΙΩΑΝΝΑ – Κάτια Γέρου
ΜΑΡΙΑ – Ιωάννα Μαυρομάτη
ΝΤΑΦΤΗΣ – Καμίλο Μπετανκούρ
ΦΡΕΝΤΥ – Νίκος Νίκας
ΠΑΝΟΣ – Δημήτρης Πολύτιμος
ΣΩΚΡΑΤΗΣ – Δημήτρης Πουλικάκος
ΜΑΡΘΑ – Θεοδώρα Τζίμου
ΖΑΦΟΣ – Γιάννης Τσορτέκης
ADRIAN – Άντριαν Φρίλινγκ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Α – Θανάσης Παπαγεωργίου
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Β – Ρήγας Αξελός
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γ – Γιάγκος Ανδρεάδης
ΤΖΕΝΗ – Τζένη Σκαρλάτου
ΜΙΑ – Καλλιόπη Τακάκη
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – Ευθύμιος Χρήστου
ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ – Δάφνη Ζαχαριάδου
ΜΑΥΡΟΝΤΥΜΕΝΟΣ – Κωσταντίνος Μπάζας
ΝΕΟΣ – Σπύρος Μάστορας
ΚΡΗΤΙΚΟΣ – Γιάννης Σαβουιδάκης
Και οι εξαιρετικοί ερασιτέχνες ηθοποιοί της Καλαμάτας

USSAK – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ARTemis PRODUCTIONS
ΣΕΝΑΡΙΟ – Κάτια Γέρου, Κυριάκος Κατζουράκης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – Κυριάκος Κατζουράκης
ΔΙΕΥΘ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – Γιάννης Δασκαλοθανάσης

Εδώ και ένα χρόνο έχουν αρχίσει οι πρόβες με τους ηθοποιούς, το δύσκολο scouting σε Αθήνα και Μεσσηνία.

Σαφώς η υλοποίηση της ταινίας στηρίζεται στη γενναιοδωρία, την ανιδιοτέλεια και τη διαθεσιμότητα όλων των εμπλεκομένων, καθώς και στην υποστήριξη των φίλων που προσφέρουν την παρουσία τους, το σπίτι τους, το αμάξι τους, τις συμβουλές τους. Χωρίς όλα τα παραπάνω η πραγματοποίηση της ταινίας θα έμπαινε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας!

“Σήμερα 15 χρόνια μετά από την πρώτη μας ταινία Ο Δρόμος προς τη Δύση, που έχει θέμα τους πρόσφυγες, μιλάμε για τη δική μας πραγματικότητα σα νάμαστε πρόσφυγες στον τόπο μας.”

Εχέγγυα για την ποιότητα του αποτελέσματος είναι: Η αγάπη τους για την κινηματογραφική αφήγηση, η εικαστική ματιά του Κατζουράκη, η ομάδα των συντελεστών της ARTemis, ο μόνιμος συνεργάτης του ο σημαντικός σκηνογράφος Νίκος Πολίτης, ο εξαιρετικός διευθυντής φωτογραφίας Γιάννης Δασκαλοθανάσης, ένας από τους πιο έγκυρους και εμπνευσμένους ενδυματολόγους ο Γιάννης Μετζικώφ, ο ταλαντούχος μουσικός Λεωνίδας Μαριδάκης και φυσικά οι ηθοποιοί.

Ο στόχος μας

Η ταινία ενισχύεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, από ιδιώτες και άλλους φορείς, αλλά Χρειαζόμαστε €80.000 ευρώ για να μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε τεχνικά και καλλιτεχνικά.
Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Αυτή η καμπάνια αποσκοπεί στη συγκέντρωση του παραπάνω ποσού. Η ελάχιστη συνεισφορά σας είναι πολύτιμη!

ARTemis Productions
[email protected]
PIRAEUS BANK
IBAN:
GR86 0171 7390 0067 3913 7942 248
SWIFT-BIC: PIRBGRAA

Η ανταπόδοσή μας

Όσοι από τους γνωστούς και φίλους συμβάλλουν με το όποιο ποσό, θεωρούνται από εμάς συμπαραγωγοί και θα αναφέρονται στους τίτλους της ταινίας USSAK, εάν το επιθυμούν και οι ίδιοι.

Θα πρέπει να μπαίνουν στον κόπο να μας ενημερώνουν στο [email protected] και εμείς αντιστοίχως θα τους ενημερώνουμε για την ολοκλήρωση της συμβολής τους.

Σκεφτόμαστε τρόπους ανταπόδοσης και σύντομα θα ανακοινώσουμε τις προτάσεις μας. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook ή ακολουθείστε μας στο Twitter για πιο συχνή πληροφόρηση.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ