ανεργία

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί οργανώνονται!

Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Δεκάδες εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις 31 Γενάρη, και συμμετείχαν στην πρώτη ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου Αδιορίστων. Πρόκειται για έναν σύλλογο που παίρνει τη σκυτάλη από μια αντίστοιχη προσπάθεια που είχε γίνει τη δεκαετία του 1990. Έτσι λοιπόν, κατά βάση νέοι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται εκτός σχολείου, αποφάσισαν να αναζητήσουν το καταστατικό εκείνου του Συλλόγου και ουσιαστικά να τον επανιδρύσουν κάτι περισσότερο από 15 χρόνια μετά. Κύριο αίτημά τους είναι να γίνουν μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά των σχολείων και να αναβαθμιστεί η παιδεία.

Στην ιδρυτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, πολλοί από τους παρευρισκόμενους τοποθετήθηκαν και έθιξαν διαφορετικές πλευρές του προβλήματος της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων τον λόγο πήραν εκπαιδευτικοί που δουλεύουν στο σχολείο και τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρχει ενιαία οργάνωση και δράση.

Στο τέλος η συνέλευση αποφάσισε να διεξαχθεί Εκδήλωση στις 21 Φεβρουαρίου και νέα γενική συνέλευση, μία εβδομάδα μετά στις 28.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ