ολυμπιακός

Ολυμπιακός Κοπεγχάγης: Σκληρό μαρκάρισμα στο ρατσισμό (video)

Μια αυτοχρηματοδοτούμενη αντιφασιστική και αντιρατσιστική πρωτοβουλία παίζει δυνατά μπάλα στην Κοπεγχάγη.

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία με πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα, υπέπεσε προσφάτως στην αντίληψή μας. Όπως αναφέρουν και στα μηνύματα τους τα μέλη της ομάδας: “είμαστε μια αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια χωρίς καμία εξάρτηση από χορηγούς. Όλα τα μέλη συνεισφέρουν ο καθένας όπως μπορεί για τη βιωσιμότητα της ομάδας. Με αυτή τη λογική θέλουμε η ομάδα να ανήκει στα μέλη της και όχι τα μέλη να ανήκουν στην ομάδα.

Όσον αφορά το χαρακτήρα της ομάδας αξίζει να σημειώσουμε ότι κύριο χαρακτηριστικό είναι η πολυπολιτισμικότητα και το οικογενειακό κλίμα. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός φοιτητών, εργαζομένων, αντρών, γυναικών, μικρών, μεγάλων από τουλάχιστον 25 χώρες και 4 ηπείρους. Το πάντρεμα αυτών των διαφορετικών κουλτουρών έχει γίνει με μοναδικό τρόπο με αποτέλεσμα να αποτελούμε ένα πραγματικό σταυροδρόμι πολιτισμών και προσωπικοτήτων.

Ως ποδοσφαιρική ομάδα θεωρούμε χρέος μας να συνεισφέρουμε στην κοινωνία όχι μόνο με τη φυσική μας παρουσία αλλά και με πραγματικές πράξεις. Μία από αυτές είναι η συμμετοχή μας στα action weeks του FARE network (Football Against Racism in Europe). Πιο συγκεκριμένα δημιουργήσαμε ένα αντιρατσιστικό βίντεο απαλλαγμένο από τα στερεότυπα παλαιότερων εγχειρημάτων. Το βίντεο συνοδεύεται από ένα κείμενο-οδοιπορικό από άκρη σε άκρη της γης διαδίδοντας το μήνυμα κατά οποιαδήποτε μορφής διάκρισης σε αθλητισμό και κοινωνία.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ