Οι διαπραγματεύσεις σε πέντε «τιτιβίσματα» από τον Πολ Μέισον

Ο διάσημος οικονομικός αναλυτής Πολ Μέισον συνόψισε τις εκτιμήσεις του για τις διαπραγματεύσεις σε πέντε tweets (απόδοση στα ελληνικά)

Λοιπόν οι τελευταίες εξελίξεις. Οι Έλληνες κατέθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους όπως προκύπτει από κείμενα που διέρρευσαν. Πιστεύουν ότι είναι εφικτό.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειχνε εμφανώς σοκαρισμένος και οργισμένος από τους «προκλητικούς» όρους του ΔΝΤ και της ΕΚΤ…

Ο Τσακαλώτος, ο οποίος ανήκει – με όλο του το είναι – στην ομάδα των οπαδών της ευρωζώνης, δηλώνει τώρα ότι πρόκειται για ένα μη δημοκρατικό κλαμπ πλουσίων. Aυτό σημαίνει ότι η πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που αντιτίθεται στην αθέτηση πληρωμών αποδυναμώνεται.

Πιστεύω ότι η αναδιάρθρωση του χρέους, η ποσοτική χαλάρωση, και κάποια παρέκκλιση από τις αρχικές θέσεις για τις συντάξεις είναι πλέον τα μόνα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι δανειστές για να αποφύγουν μια αθέτηση πληρωμών.

Το ότι ο Τσίπρας ηγείται μιας κεντρώας φιλοτροϊκανής κυβέρνησης αποτελεί ψευδαίσθηση των αναλυτών. Η λογική κίνηση, που ήταν η σημαντική υποχώρηση στις θέσεις τους, έχει ήδη σημειωθεί. Δεν θα πάνε όμως πιο πίσω.

Τα σχόλια του Πολ Μέισον συνοδεύτηκαν από αποκλειστική συνέντευξη που του είχε παραχωρήσει νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ