αυτοκτονία στρατός

Νέα αυτοκτονία ΕΠΟΠ σε στρατόπεδο της Μυτιλήνης

Ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:

Νέα Αυτοκτονία ΕΠΟΠ 265 Τάγμα Μ/Κ ΤΕ στο Μανταμάδο Μυτιλήνης: Ένας φόνος το μήνα στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Σε ύψος ρεκόρ οι αυτοκτονίες στον Στρατό, που πλέον όμως αποτελούν σχεδόν αποκλειστικό δραματικό προνόμιο του Μόνιμου προσωπικού. Θυμίζουμε ότι οι αυτοκτονίες φαντάρων –και πιο περιορισμένα μονίμων- τα νεότερα χρόνια είχαν απογειωθεί επί Υπουργείας του Β.Μειμαράκη, για να μειωθούν εξαιτίας του περιορισμού του χρόνου υποχρεωτικής στράτευσης.

Η νέα απώλεια του 28χρονου ΕΠ.ΟΠ. ήρθε να χτυπήσει εκ νέου το καμπανάκι καθώς οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν σε πολλά στρατόπεδα, η εργασιακή ανασφάλεια και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων οδηγούν στο Θάνατο!

Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος ενώ για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Όπως συμβαίνει πάντα δηλαδή. Μια συνήθεια είναι όλα για τους κυβερνώντες, για τα κόμματα του Τσοχατζόπουλου, του Κάντα και των Λιάπηδων.

Και ο κόσμος μας δυστυχεί. Και οι άνθρωποι μας δολοφονούνται συστηματικά και οργανωμένα από τις πολιτικές που ακολουθούνται!

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Οι Αυτοκτονίες χιλιάδων συμπολιτών μας, ολοένα περισσότερων ένστολων, είναι Πολιτικό ζήτημα, είναι Ταξικό ζήτημα. Δεν αυτοκτονούν τραπεζίτες, πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, εφοπλιστές!

Τι συμβαίνει όμως στο 265 Μ/Κ ΤΕ στο Μαντανάδο;

Μια μακάβρια «πρωτιά» κατέχει το τάγμα του Μανταμάδου στη Μυτιλήνη. Όπως υπενθυμίζει ο απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Νίκος Παπαναστάσης «δυστυχώς, απ’ το 1982 μέχρι σήμερα, είναι ο πέμπτος ή ο έκτος οπλίτης που αυτοκτονεί σ’ αυτό το τάγμα. Μεταξύ αυτών και ο γιατρός του Τάγματος!

Το Σαββάτο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 03:40 περίπου, ο ΕΠΟΠ Λοχίας Πεζικού Α. – Χ. Π., της δυνάμεως του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής της Λέσβου, με το G3 με το οποιο φυλούσε σκοπιά αυτοκτόνησε. Ο ΕΠΟΠ ήταν «διπλοσκοπιά» με έναν στρατιώτη ο οποιος απομακρύνθηκε για λίγα λεπτά. Τότε ο ΕΠΟΠ έβαλε τη δεσμίδα με τις σφαίρες στο όπλο και αυτοπυροβολήθηκε. Στην ίδια μονάδα όπως λένε οι πληροφορίες υπηρετεί και η αδελφή του.

Πριν επομένως βγουν οι κατευθυνόμενες διαρροές του Πενταγώνου που θα προσβάλουν τον νεκρό τονίζοντας «τα οικογενειακά ή ψυχολογική προβλήματα του», αποκαλύπτοντας ότι «τον παράτησε η γκόμενα» και οι υπόλοιπες αλητείες, θυμίζουμε την ανακοίνωση μας το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013. Για αυτή την λίστα των εκτελεσμένων συνανθρώπων μας η κυβέρνηση τι απαντά;

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ: Αυτοκτόνησε εθνοφύλακας στη Λήμνο

Η είδηση αποτελεί μια ακόμη απόδειξη των δραματικών συνθηκών που βιώνει ο λαός μας και τα Αυτοκτόνησε εθνοφύλακας στη Λήμνοτραγικά αδιέξοδα που ορθώνει εμπρός του η ταξική πολιτική της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Με το G3 του αυτοκτόνησε Εθνοφύλακας στη Λήμνο. Στο σημείωμα που άφησε κάνει λόγο για τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε αναγκαστεί να κλείσει το μαγαζί που διατηρούσε στη Μύρινα της Λήμνου και τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι του.

Από την άλλη μεριά, και θέλοντας να κρύψει το καρβέλι που λείπει από το τραπέζι, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιεί μια επίθεση εθνικισμού και πολεμικής προετοιμασίας.

Τι ασκήσεις S-300, τι ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΕΣ, τι Στρατιωτικές Παρελάσεις με τάκνς και πολεμικά αεροσκάφη, τι παραγγελίες πανάκριβων στην συντήρηση μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων, τι, τι τι… Ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με τεράστιο κόστος, στέλνοντας σε εμάς το λογαριασμό.

Είναι αυτή η πολιτική που βύθισε στο λαό μας την Χρεωκοπία αυξάνοντας τα πλούτη των πολιτικών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των επιχειρηματιών.

Είναι η πολιτική που μας έκλεψε την εργασία, την υγεία, την παιδεία, το παρόν και το μέλλον, που μας φορτώνει νέα χρέη και φόρους για να το παίζει Πολέμαρχος ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Και εμείς να μετράμε νεκρούς! Τους δικούς μας ανθρώπους. Θυμίζουμε:

Κρίση και Μνημόνια σκοτώνουν και στον Στρατό…

Ένα ακόμη στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε δυστυχώς στο απονενοημένο διάβημα. Πρόκειται για μια 33χρονη Σμηναγό Οικονομικού που υπηρετούσε στην Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Η οποία έρχεται να προστεθεί σε ένα μακάβριο κατάλογο που διαρκώς διευρύνεται καθώς η ψυχολογική πίεση είναι τεράστια, η αδυναμία που νοιώθεις στο να σταθείς δίπλα σε ανθρώπους που σε έχουν ανάγκη και να αντιμετωπίσεις την ζωή, διευρύνεται. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τις περικοπές σε μισθούς επιδόματα-συντάξεις, την αίσθηση ότι δε μπορείς να ζήσεις και να μεγαλώσεις τα παιδιά σου με αξιοπρέπεια, τη θηλιά των δανείων και των φόρων.

Είναι παράμετροι που καταδυναστεύουν την κοινωνία μας και τις δραματικές τους συνέπειες βιώνουμε και στον Στρατό. Εκτός από τον συνάδελφο μας Κίμωνα που και αυτός αυτοκτόνησε υπηρετώντας την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και τον 20χρονο Κρόκο που το αρχαίο Μ113 του στέρησε την ζωή σε συνδυασμό με την επιπολαιότητα-αδιαφορία στον επιτελικό σχεδιασμό της μοιραίας άσκησης, μετρούμε:

  1. Τραγωδία στον στόλο σημειώνεται στις 19 Αυγούστου, όταν τριαντάχρονος επικελευστής βρέθηκε νεκρός μέσα στο ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Ο θάνατος του αποδίδεται σε αυτοκτονία.
  2. Πρόκειται για τη δεύτερη αυτοκτονία στο Πολεμικό Ναυτικό, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Πολιτικός υπάλληλος του Πολεμικού Ναυτικού, 35 χρονών αυτοκτόνησε στο σπίτι του. Ο 35χρονος εργαζόταν στην Διοίκηση Ναυτικών Όπλων του Ναυστάθμου. Πληροφορίες από το Ναύσταθμο αναφέρουν ότι ο 35χρονος είχε ενημερωθεί ότι θα απολυθεί.
  3. Στις 24 Ιουλίου Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με υπηρεσιακό όπλο ενώ βρισκόταν εντός της μονάδας, όπου υπηρετούσε, στην 6η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) στη Μύκονο.
  4. Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένας υπολοχαγός που υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας αυτοκτόνησε και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ΄ αυτή τη τραγική απόφαση δείχνουν ότι είναι οικονομικοί. Ο υπολοχαγός είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της απόφασής του. Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του. Η είδηση προκάλεσε σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβάστακτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα. Κυρίως οι ηγεσίες που “σφυρίζουν” αδιάφορα.
  5. Αυτοπυροβολήθηκε 28 χρονος ΕΠΟΠ στο χωριό Αλεποχώρι του νομού Έβρου. Ο αυτόχειρας που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με όπλο, βρέθηκε στο δωμάτιό του νεκρός δίπλα σε μια λίμνη αίματος, αφήνοντας ανάστατη την τοπική κοινωνία! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, φέρεται να είπε στη μάνα του .. «μάνα σ αφήνω, φεύγω..» και αμέσως πήγε στο δωμάτιό του και έδωσε τέλος στη ζωή του, πριν προλάβει να αντιδράσει η μητέρα του.

Ή Εμείς Ή Αυτοί. Πρέπει να Αντιδράσουμε. Πρέπει να τους Σταματήσουμε. Δεν είναι Σύνθημα. Είναι πλέον όρος επιβίωσης και αξιοπρεπούς ζωής.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ