Μονταρισμένο video “επίθεσης” ελληνικού λιμενικού σε πρόσφυγες

Μονταρισμενο video που σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνει σκάφος του Ελληνικού λιμενικού να καταστρέφει φουσκωτό με πρόσφυγες κυκλοφορεί από την Πέμπτη.

https://youtu.be/-5MCBw1pFL4

Τα επίμαχα όμως πλάνα που θα επιβεβαίωναν την καταγγελία έχουν αφαιρεθεί ενώ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι μέλη του ελληνικού λιμενικού θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια επίθεση με το φως της ημέρας και μπροστά σε Τούρκους ψαράδες που κινηματογραφούσαν το περιστατικό.

Παρόλα αυτά η σιγή ιχθύος που τηρούσε η ελληνική κυβέρνηση μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτήματα για τις ευθύνες της ελληνικής πλευράς. Το τελευταίο διάστημα το ελληνικό λιμενικό έχει διασώσει χιλιάδες πρόσφυγες, συχνά με κίνδυνο της ζωής του προσωπικού του, οι καταγγελίες όμως για τη δράση ειδικών δυνάμεων με κομάντος εναντίον προσφύγων συνεχίζονται.

Η καταγγελία των τουρκικών ΜΜΕ έρχεται παράλληλα με σειρά δημοσιευμάτων για “πειρατικές” επιθέσεις σε διεθνή χωρικά ύδατα από ενόπλους που φορούν μπαλακλάβες

Μιλώντας στην Huffington Post πρόσφυγες, που έπεσαν θύματα τέτοιων επιθέσεων, δηλώνουν ότι είδαν ελληνικές και γερμανικές σημαίες στα “πειρατικά” ενώ καταγγέλλουν ότι οι δράστες κλέβουν τα υπάρχοντά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις καταστρέφουν τα φουσκωτά τους αφήνοντάς τους αβοήθητους.

Ορισμένοι πρόσφυγες δηλώνουν στην Huffington Post ότι οι πειρατές συνεργάζονται με το ελληνικό λιμενικό άλλοι όμως υποστήριξαν ότι το λιμενικό τους έσωσε από επίθεση μασκοφόρων.

Όπως έγραφε η «Εφ.Συν.», τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί μαρτυρίες προσφύγων που έπεσαν θύμα επιχείρησης αποτροπής έξω από τα νησιά του Αιγαίου από σκάφη του ελληνικού λιμενικού, λίγο πριν περάσουν τα έτσι κι αλλιώς δυσδιάκριτα σύνορα με την Ελλάδα.

Οι μαρτυρίες συγκλίνουν πως ομάδες κουκουλοφόρων από ελληνικά σκάφη πλησιάζουν τα φουσκωτά, αφαιρούν τις μηχανές και τα καύσιμα, και στη συνέχεια σχίζουν με μαχαίρι τις βάρκες και αφήνουν τους πρόσφυγες στη θάλασσα.

Το Λιμενικό αρνείται ότι συμβαίνουν παρόμοιες επιχειρήσεις σε ελληνικά ύδατα, ενώ και ο αν. υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι παραμένει σε ισχύ η πολιτική της νέας κυβέρνησης εναντίον των παράνομων επιχειρήσεων επαναπροώθησης και βίαιης αποτροπής προσφύγων στο Αιγαίο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ