Σαμαράς Βενιζέλος

Με εντολή Σαμαρά – Βενιζέλου η αποφυλάκιση των ναζί;

Υπάρχει ένα τεράστιο λογικό κενό στην επιχειρηματολογία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετική με τη σύλληψη και απελευθέρωση των νεοναζιστών της Χ.Α.

Όταν οδηγήθηκαν στην ασφάλεια οι χρυσαβγίτες βουλευτές, στελέχη και των δυο κομμάτων δήλωναν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις αλλά και δημοσίως, ότι αυτό επιτεύχθηκε ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο έργο της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης.

Αν όμως είναι αλήθεια, δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι και η εντολή απελευθέρωσης δόθηκε από την κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο που κανένας σώφρων δικαστής δεν θα απελευθέρωνε έναν κατηγορούμενο ο οποίος είχε χτυπήσει βουλευτή κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει: είτε είναι υπεύθυνη για τη σύλληψη και συνεπώς για την απελευθέρωση – και κατ’ επέκταση για τις βίαιες επιθέσεις του Κασιδιάρη εναντίον δημοσιογράφων (αλλά και γι ό,τι συμβεί στο μέλλον) είτε ήταν αμέτοχη στη διαδικασία.

Υπάρχει βέβαια και ένα τρίτο σενάριο. Η δικαιοσύνη να έκανε τη δουλειά της συλλαμβάνοντας του επικίνδυνους εγκληματίες και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να παρενέβη για την απελευθέρωσή τους.

Ά.Χ

Σχετικά θέματα:
Δικαιοσύνη: Η κρυφή γοητεία του νεοναζισμού
Δικαστική “ασυλία” στο ρατσισμό και το φασισμό

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ