Λίγα λόγια που δεν θα σας πουν για το νέο υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας

Υπουργός οικονομικών Philip Hammond
Στην ανώτατη θέση του υπουργικού συμβουλίου ένα πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας. O ίδιος είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει την χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008 με τη φράση: «και οι τράπεζες κάπου έπρεπε να δανείσουν». Ως υπουργός Εξωτερικών πουλούσε όπλα στη Σαουδική Αραβία για τη σφαγή στην Υεμένη λέγοντας ψέμματα (σύμφωνα με τον επικεφαλής της Human Rights Watch) για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ριάντ.

Υπουργός εξωτερικών Boris Johnson
Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου δεν χρειάζεται συστάσεις. Εχθροί και φίλοι νόμιζαν ότι έκανε πλάκα όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Λονδίνο… και ορισμένοι συνεχίζουν να το πιστεύουν. Αντί άλλου σχολίου προτείνουμε μια παλιά παρουσία του στην αγαπημένη μας χιουμοριστική εκπομπή.

https://www.youtube.com/watch?v=uGd-cVLBEbo

Υπουργός Εσωτερικών Amber Rudd
Όταν ήταν υπουργός ενέργειας και κλιματικής αλλαγής ξέχασε να αναφέρει στη δήλωση για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων ότι ο αδερφός της εμπλεκόταν σε εταιρείες που θα χρηματοδοτούσαν την κατασκευή πυρηνικών σταθμών – τους οποίους έπρεπε να εγκρίνει η ίδια.

Υπουργός Άμυνας Michael Fallon
Ο τελευταίος πολιτικός του συντηρητικού κόμματος που επισκέφθηκε την Μάργκαρετ Θάτσερ για να την πείσει να μην παραιτηθεί. Ξένες οργανώσεις τον θυμούνται ως θαμώνα των λόμπι της πολεμικής βιομηχανίας και υποστηρικτή των σχέσεων της Βρετανίας με τη Σαουδική Αραβία – ακόμη και όταν η τελευταία συγκέντρωνε τα πυρά του ΟΗΕ για τις εκατόμβες νεκρών από τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη.

Υπουργός Brexit David Davis
Προς τιμήν του ήταν από τους λίγους συντηρητικούς πολιτικούς που καταδίκασαν την πολιτική απαγωγών και βασανιστηρίων για υπόπτους τρομοκρατίας. Είχε κατηγορήσει τη βρετανική κυβέρνηση ότι εξάγει βασανιστήρια σε άλλες χώρες. Το 2008 είχε παραιτηθεί από την σκιώδη κυβέρνηση καταγγέλοντας την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ