Λάσπη στον ανεμιστήρα ή για λίγους και ενοχλητικούς;

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2012 δυο από τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας παρουσίασαν δυο σχεδόν πανομοιότυπα κείμενα με τα οποία μας ζητούσαν, εμμέσως πλην σαφώς, να συμφηλιωθούμε με το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης που θα συμπεριελάμβανε και τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Το πρώτο, στην Καθημερινή, είχε τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη Δημοκρατία» και έφερε την υπογραφή του Στέφανου Κασιμάτη. Το δεύτερο, με τίτλο «Χρυσή ευκαιρία», το υπέγραφε ο Γιάννης Πρετεντέρης – ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που άνοιξε το στούντιο μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού για να δώσει το λόγο σε ναζιστές.

Είναι σίγουρα διασκεδαστικό να βλέπεις δυο πρώην δοσιλογικές εφημερίδες να κυκλοφορούν άρθρα με σχεδόν πανομοιότυπους τίτλους με τα οποία «ευχαριστούσαν» το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Όπως φαίνεται όμως οι κακές συνήθειες της «αντιγραφής» δεν κόβονται εύκολα. Όπως παρατήρησε και ο Γαλαξιάρχης στο twitter οι δυο γελοιογράφοι των ίδιων συγκροτημάτων κυκλοφορούν τώρα σχεδόν πανομοιότυπες γελοιογραφίες εναντίον του Γ.Κατρούγκαλου.

Capture

Το πρώτο σχόλιο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος – εκτός φυσικά από την παντελή έλλειψη πρωτοτυπίας των σκιτσογράφων – είναι ότι τα εκδοτικά συγκροτήματα χτυπούν από κοινού την νέα κυβέρνηση. Είναι όμως έτσι;

Μέχρι στιγμής τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, που στηρίζουν αδιάλειπτα το καθεστώς διαπλοκής από το τέλος της δικτατορίας, έχουν στοχοποιήσει, σε τέτοιο βαθμό, μόνο δυο υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: τον Γ.Κατρούγκαλο και την Ζ.Κωνσταντοπούλου. Δεν επιτέθηκαν ποτέ στα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που υπόσχονται συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων προς όφελος των Ελλήνων και ξένων εργολάβων και ξέχασαν από τις πρώτες ώρες της εκλογής τους την υπόσχεση διαγραφής του χρέους.

Χτύπησαν αυτούς που επιχείρησαν να διορθώσουν την «κοινωνική γενοκτονία» επαναπροσλαμβάνοντας αδίκως απολυμένους υπαλλήλους και όσους απειλούν να φέρουν στο φως τη διαπλοκή – μεταξύ άλλων και με τη δημιουργία μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ). Να σημειωθεί ότι ο Κατρούγκαλος ήταν ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης που έδωσε το παρόν στην ανακοίνωση της ίδρυσης ΕΛΕ από την Ζ.Κωνσταντοπούλου, τη Σ.Σακοράφα και τον Ερίκ Τουσέν.

Το οικονομικό κατεστημένο λοιπόν δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την κυβέρνηση γενικά και αόριστα (μακάρι να συμβεί αυτό και θα είμαστε εκεί να το καταγγείλουμε) αλλά με συγκεκριμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε απόλυτο δίκιο να κατηγορεί την ΝΔ για πόλεμο λάσπης. Μόνο που η λάσπη δεν πήγε στον ανεμιστήρα, όπως είπε – εκτοξεύθηκε με χειρουργική ακρίβεια εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Περιμένουμε να δούμε και άλλα λερωμένα πρόσωπα για να πειστούμε ότι αρχίζουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Άρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ