Κουνγκ Φου ΟΗΕ

«Κάνε 1 Κουνγκ Φου κίνηση ενάντια στο ρατσισμό!»

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!» το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), στηρίζει τη διοργάνωση του 15ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Γουσού Κουνγκ Φου, το οποίο φέτος αφιερώνεται στον αγώνα ενάντια στη μισαλλοδοξία.

Το Πρωτάθλημα, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου, θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Απριλίου, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 5:00 μ.μ., στο Κλειστό Γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη (Κοραή & Μ. Βασιλείου).

Φέτος, αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών. Περισσότεροι από 900 αθλητές από 70 αθλητικούς συλλόγους όλης της χώρας θα διαγωνιστούν σε επιδείξεις σκιαμαχίας (ταολού), αγώνες πλήρους επαφής (σάντα) και ημιεπαφής (τσιντά). Εκπρόσωποι της Υ.Α. θα βρίσκονται στο γήπεδο, προβάλλοντας βίντεο, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και μεταφέροντας μηνύματα ενάντια στη ρατσιστική βία.

Η παραδοσιακή κινεζική τέχνη του Γουσού Κουνγκ Φου ενώνει χιλιάδες ανθρώπους που επιδίδονται σε αυτή, σε περισσότερες από 70 χώρες. Ένα από τα βασικά της μηνύματα είναι το «Κάνω Κουνγκ Φου για να κάνω φίλους», το οποίο προάγει την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη. Μία από τις σημαντικότερες μορφές στην παράδοση του Κουνγκ Φου είναι ο μοναχός Σαολίν, ο οποίος βοηθά τους πιο αδύναμους, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας. Εξάλλου, στη μαχητική τέχνη του Κουνγκ Φου, το παιχνίδι σταματά όταν πέσει κάτω ο ένας εκ των δύο συμμετεχόντων, ως ένδειξη σεβασμού σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε δεινότερη θέση.

Το Γραφείο της Υ.Α. στην Ελλάδα σας καλεί να παραστείτε στο 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου, κάνοντας κι εσείς «1 κίνηση ενάντια στο ρατσισμό!».

«Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!»

Αντιδρώντας στην επικίνδυνη κλιμάκωση των περιστατικών ρατσιστικής βίας, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 την εκστρατεία «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ». Στον πυρήνα της εκστρατείας βρίσκεται η διαδικτυακή πλατφόρμα www.1againstracism.gr, που στέλνει το μήνυμα: Καμιά ανοχή στη ρατσιστική βία! Σκοπός της πλατφόρμας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα, καθώς και η προώθηση εποικοδομητικού διαλόγου. Το περιεχόμενό της ανανεώνεται καθημερινά, με επώνυμα άρθρα, βίντεο, έρευνες, συνεντεύξεις ή μαρτυρίες, στα ελληνικά και τα αγγλικά. Η Υ.Α. σας προσκαλεί να γίνετε 1 από τους υποστηρικτές της εκστρατείας της. Μπείτε στο www.1againstracism.gr και πάρτε μέρος στην προσπάθεια να εξαλειφθεί η ρατσιστική βία!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου αποτελείται από 120 ενεργά αθλητικά σωματεία από όλη την Ελλάδα με περισσότερους από 8.000 αθλητές και αθλήτριες. Το 2000 αναγνωρίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ το 2002 από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Κάθε χρόνο, η Ομοσπονδία διοργανώνει ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/Εφήβων/Ανδρών-Γυναικών, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 700 αθλητές. Επίσης, διοργανώνει σειρά Διασυλλογικών Αγώνων σε επαρχιακές πόλεις, σεμινάρια κριτών/διαιτητών, καθώς και επιμορφωτικές παρουσιάσεις με τη συμμετοχή Δασκάλων από την Κίνα. Οι αθλητές της συμμετέχουν ενεργά σε κοινωνικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα, με σκοπό να φέρουν τα νέα παιδιά σε επαφή με το άθλημα του Γουσού Κουνγκ Φου. Αθλητές και αθλήτριες της Ομοσπονδίας παίρνουν μέρος σταθερά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Διεθνείς Αγώνες, επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ