Ιστορική ευκαιρία για την ΕΙΝΑΠ

του Πάνου Παπανικολάου, Νευροχειρουργού
Πηγή: virus

Ένα από τα βασικά πολιτικά μηνύματα των πρόσφατων εκλογών στην ΕΙΝΑΠ είναι πως οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, δηλαδή το σύνολο του ευρωμνημονιακού κυβερνητικού μπλοκ δυνάμεων, για πρώτη φορά είναι αθροιστικά στην μειοψηφία : συνολικά 7 έδρες στις 15.

Από την άλλη, οι δυνάμεις που στηρίζονται από ανεξάρτητους, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και ΚΚΕ έχουν αθροιστικά 8 έδρες & πλειοψηφούν επίσης για πρώτη φορά. Σημαντικά στοιχεία εδώ είναι πως : 1) δεν υπάρχει καμία απολύτως παρουσία -ούτε καν “αναφορά”- της ακροδεξιάς σε αυτήν την πλειοψηφία, καθώς η ακροδεξιά δεν εκδηλώθηκε καθόλου ανοιχτά αλλά για μια ακόμη φορά “μαντρώθηκε” σιωπηλά μέσα στην παράταξη της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ) & 2) οι δύο μικρότερες ανεξάρτητες παρατάξεις ΑΙΣ και ΑΙΚ (έχουν από 1 έδρα) συγκροτούνται από συναδέλφους που υποστηρίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα της περίθαλψης – την αναγκαιότητα του ενωτικού αγώνα ενάντια στις καταστροφικές ευρωμνημονιακές πολιτικές και στο μεγαλοκαθηγητικό – μεγαλοδιευθυντικό κατεστημένο της διαπλοκής.

Φυσικά λόγω της ιδιομορφίας της περιόδου που διανύουμε, το πολιτικό μήνυμα των εκλογών έχει και αντιφατικά στοιχεία με κυριότερο αυτό της μειωμένης συμμετοχής (ψήφισαν περίπου 4000 νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα & Πειραιά).
Όμως για πρώτη φορά δίνεται μια ιστορική ευκαιρία : η συγκρότηση προεδρείου στην ΕΙΝΑΠ χωρίς κηδεμονία από τις ηγεσίες του μνημονιακού γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Σήμερα που καθημερινά τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών, & ιδιαίτερα των ειδικευόμενων αλλά και των νέων ειδικευμένων συντρίβονται από τις πολιτικές του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων, που συντρίβεται το δικαίωμα του πληθυσμού στην δημόσια, δωρεάν, ποιοτική, καθολική περίθαλψη, η ευκαιρία αυτή αποκτά ιδιαίτερη & ιστορική σημασία. Για να γίνει το πρώτο βήμα μιας νέας εποχής στην ΕΙΝΑΠ, ώστε οι ανάγκες & τα δικαιώματα των νέων γιατρών και των έντιμων μαχόμενων ειδικευμένων να αρχίσουν να μπαίνουν με πραγματικό, ζωντανό, αγωνιστικό, κινηματικό τρόπο στην προτεραιότητα του σωματείου χωρίς ξεπουλήματα, τρικλοποδιές, κυβερνητισμούς, φαρισαϊσμούς, γραφειοκρατική υπονόμευση.

Οι δυνάμεις εκτός ευρωμνημονιακού μπλοκ (Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, ΔΗΠΑΚ, ΑΙΣ και ΑΙΚ) που πλειοψηφούν αθροιστικά στο νέο ΔΣ (3+3+1+1 έδρες) οφείλουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την αναγκαιότητα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ