απεργία πείνας

Θέμα χρόνου ο θάνατος Ρωμανού αν δεν αντιδράσουμε

Επείγον κάλεσμα, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του Ν.Ρωμανού, απευθύνει ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης με δελτίο τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.

Καθώς οι γιατροί που τον παρακολουθούν κάνουν λόγο για λιποθυμικά επεισόδια και επιδείνωση της όρασης, ο Φ.Ραγκούσης προειδοποιεί για επερχόμενη ανακοπή για την οποία όπως λέει θα έπρεπε να φωνάζουμε αντί να ψιθυρίζουμε.

“O Nίκος Ρωμανός” διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου “κρατούμενος και απεργός πείνας από τις 10 Νοεμβρίου δίνει στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς την πιο οδυνηρή μάχη απέναντι στην αναλγησία της κρατικής εξουσίας που τόσο πολέμησε ενάντιά της.

Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν.
Το κείμενο αυτό δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, δεν θα ζητιανέψει εκφράσεις λύπης και συμπαράστασης. Δεν ταιριάζουν άλλωστε στον χαρακτήρα του Ρωμανού.

Είναι διαμαρτυρία και κάλεσμα. Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ΄αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.

Στην πολυήμερη και επικίνδυνη απεργία πείνας αντί για δικαίωση ήρθε η σκληρή εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.

Προς τιμήν τους οι θεράποντες γιατροί ασκούν τα καθήκοντά τους με ποιότητα και ευαισθησία κάτω από την εποπτεία και το αμέριστο ενδιαφέρον του Διοικητή του Νοσοκομείου για να τον σώσουν και να τον στηρίξουν στη σκληρή αυτή δοκιμασία του».

Σιγή ιχθύος από Παπούλια και υπουργείο Δικαιοσύνης

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το υπουργείο δικαιοσύνης, που διοργάνωναν φιέστες για τους κρατούμενους που εισήχθησαν με εξετάσεις σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, νίπτουν τα χείρας τους απέναντι στις εκκλήσεις της Ομάδας αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, για τη χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούνται οι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης

Σύμφωνα με την ομάδα αλληλεγγύης, από την γραμματεία της προεδρίας δηλώνουν “αναρμόδιοι” για το θέμα ενώ το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει.

20141128_161839

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ