Η Τρόικα ελέγχει πλήρως το ΥΠ.ΟΙΚ αποκαλύπτει ο Βαρουφάκης (ηχητικό)

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνομιλία

Συγκλονιστικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο η Τρόικα ελέγχει ολοκληρωτικά τους μηχανισμούς του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται στην ηχογραφημένη συνομιλία του Γ.Βαρουφάκη με το Official Monetary and Financial Institutions Forum. Η συνομιλία αποτελούσε εμπιστευτική τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και στελέχη ξένων hedge funds.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης προτίμησαν να σταθούν στο γεγονός ότι ο πρώην υπουργός ετοίμαζε σχέδιο παράλληλου νομίσματος, (όπως όφειλε να κάνει κάθε κυβέρνηση κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων) αποκρύπτοντας εμμέσως ότι η χώρα αποτελεί πλέον αποικία χρέους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Οι συνομιλητές του Γ.Βαρουφάκη δηλώνουν συγκλονισμένοι από το βαθμό ελέγχου που είχε η τρόικα στο εσωτερικό του υπουργείου Οικονομικών, ως αποτέλεσμα αποφάσεων προηγούμενων κυβερνήσεων.

Παρά τον περί του αντιθέτου επικοινωνιακό πόλεμο των ελληνικών ΜΜΕ λοιπόν ο Γ. Βαρουφάκης βγαίνει σχετικά δικαιωμένος από την κυκλοφορία της ηχογραφημένης συνομιλίας. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί όμως και για τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, ο οποίος δεν έδωσε τις απαραίτητες εντολές για την ολοκλήρωση των εναλλακτικών σχεδίων σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών.

Ανανέωση: Η Κατερίνα Σαββαΐδου, γγ Δημοσίων Εσόδων, που σύμφωνα με τον Βαρουφάκη βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο της Τρόικας, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για το «σχέδιο Βαρουφάκη».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ