Η κυρία Χριστοδουλοπούλου και ο Βαγγέλας με τα μάτια της Ελλης

Πως αποφασίζει ένας δημοσιογράφος εάν θα χρησιμοποιήσει το μικρό ή το μεγάλο όνομα ενός πολιτικού όταν αναφέρεται σε αυτόν; Η επιλογή αποτελεί σαφή πολιτική τοποθέτηση.

Για τους Έλληνες δημοσιογράφους ο Γιώργος Παπανδρέου πριν γίνει πρωθυπουργός – πριν δηλαδή λάβει το χρίσμα και του επιχειρηματικού κατεστημένου που πληρώνει αρκετούς από αυτούς τους δημοσιογράφους – ήταν απλώς «Γιωργάκης».

Για τους αντιπάλους της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος είναι ο «Βαγγέλας» ενώ οι παλιοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ αναφέρονταν στον δικό τους ηγέτη απλώς ως «Ανδρέα».

Τι γίνεται όμως όταν έχεις δυο πολιτικούς και αναφέρεσαι στον ένα με το επίθετό του και στον άλλο με το μικρό – ιδιαίτερα όταν αυτό έχει χρωματιστεί αρνητικά από άλλους δημοσιογράφους;

Τότε γράφεις στο The Toc. Σε ένα από τα πολλά ανυπόγραφα άρθρα (τα οποία χρεώνεται απευθείας η Έλλη Στάη), διαβάσαμε τον τίτλο «Μεϊμαράκης για Τασία: Όποιος την πειράξει θα έχει να κάνει μαζί μου».

Το κείμενο επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αήθη επίθεση που πραγματοποιεί ο… Βαγγέλας εναντίον της πρώην υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Απαντώντας στις προκλήσεις και στον χαρακτηρισμό της σαν «η κυρία Τασία», η ίδια απάντησε: «Τον καθιστώ υπεύθυνο αν μου συμβεί οτιδήποτε. Μια τρίχα από τα μαλλιά μου…»

Πως αντιλήφθηκε η κα Στάη την αντιπαράθεση; Μια Τασία έχει κάτι προβλήματα με τον κύριο Μεϊμαράκη.

Γυναικεία αλληλεγγύη δεν περιμέναμε από την Στάη. Λίγη ευπρέπεια όμως δεν θα έβλαπτε.

tasia

Άρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ