Η ισραηλινή ασφάλεια «κακοποίησε Έλληνα πολίτη»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»

Μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα διέκοψε την ομιλία της Ισραηλινής πρέσβειρας, υψώνοντας παλαιστινιακή σημαία και φωνάζοντας συνθήματα, στην χτεσινοβραδυνή εκδήλωση έναρξης του φεστιβάλ ισραηλινού κινηματογράφου που διοργανώνει η Πρεσβεία του Ισραήλ, στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Άνδρες της ασφάλειας της Ισραηλινής Πρεσβείας, μόλις έβγαλαν τον αλληλέγγυο έξω από την αίθουσα, του επιτέθηκαν και τον κακοποίησαν προσπαθώντας να μάθουν ποιοι άλλοι ήταν μαζί του – επειδή κάποια λίγα άτομα μέσα στην αίθουσα είχαν επικροτήσει φωνάζοντας συνθήματα και χειροκροτώντας.

Στη συνέχεια τον παρέλαβαν Έλληνες αστυνομικοί, που στάθηκαν αμήχανοι όταν ζήτησε τα στοιχεία των Ισραηλινών και παρότι αναγνώρισε κάποιον από αυτούς που τον κακοποίησαν. Αργότερα οι Έλληνες αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ζήτησαν τα στοιχεία, αλλά ότι οι άντρες της Πρεσβείας αρνήθηκαν να τα δώσουν.

Το μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα προσήχθη στο Α.Τ. Πετραλώνων και αφού καταγράφηκαν τα στοιχεία του και το συμβάν, αφέθηκε ελεύθερο.

.

 

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» Αθήνα, 11/12/2014

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης επιμένει στη συνέχιση της συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ, αφού μετά τα Σεμινάρια & Εργαστήρια για το Θέατρο που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ τον Σεπτέμβριο, ανακοινώνει την Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου της οποίας την έναρξη έκανε χθες, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, η Ισραηλινή Πρέσβειρα.

Η συνέχιση αυτής της συνεργασίας δείχνει την εσκεμμένη συνενοχή στην συγκάλυψη των εγκλημάτων του Ισραήλ και είναι προσβολή στις χιλιάδες Παλαιστινίων αμάχων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από το Ισραήλ στην τελευταία επίθεση στη Γάζα, όπου το Ισραήλ σκότωσε πάνω από 2.168 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε πάνω από 10.895 ανθρώπους, κατά κύριο λόγο αμάχους.

Η πλειονότητα της παλαιστινιακής κοινωνίας, που εκπροσωπείται στο κίνημα Μποϊκοτάζ, Απόσυρσης Επενδύσεων και Κυρώσεων (BDS), έχει καλέσει σε πολιτιστικό, ακαδημαϊκό και καταναλωτικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ και των συνένοχων φορέων του, μέχρι να τερματιστεί το ισραηλινό καθεστώς κατοχής, εποικισμού-αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ.

Χειρότερο όμως, ακόμα και από την συνεχιζόμενη συνεργασία του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» με το Ισραήλ, είναι το πρωτοφανές για την Ελλάδα γεγονός της κακοποίησης μέλους του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» – ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους Παλαιστινίους μέσα στον χώρο του Ιδρύματος κρατώντας μια παλαιστινιακή σημαία – από Ισραηλινούς ασφαλίτες που τον βασάνισαν ανακρίνοντάς τον.

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» καταδικάζει την παράνομη επίθεση των Ισραηλινών ασφαλιτών σε έναν αλληλεγγύο που με μη βίαιο τρόπο εξέφρασε την στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό. Επίσης, καταδικάζει την συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που έχει συνάψει η ελληνική κυβέρνηση με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, καθιστώντας την συνυπεύθυνη για κάθε έγκλημα και για κάθε παρανομία του.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ