Μιχαλολιάκος Χρυσή Αυγή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί τη Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύουμε μία παλαιότερη ανάρτηση από το JailGoldenDawn

Σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού Ιδρύματος Expo (ιστοσελίδα expo.se), η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε με 600.000 ευρώ, για το έτος 2016, την ομαδοποίηση φασιστικών κομμάτων “Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία” (APF – Alliance for Peace and Freedom), της οποίας βασικό μέρος είναι η Χρυσή Αυγή. Συνολικά 2,3 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν τα έτη 2014-2016 σε κόμματα της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, παρά τις υποσχέσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για “να μην επιδοτούνται αντιδημοκρατικά κόμματα”.

Διαβάστε όλη την έρευνα του expo.se: “Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις της ΕΕ χορηγούνται σε φασίστες”.

Υποτίθεται πως το 2014 η ΕΕ είχε αποφασίσει τη σκλήρυνση των όρων χρηματοδότησης των ακροδεξιών κομμάτων. Ωστόσο, με διάταξη που υπέγραψε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στις 22/10/2014 στο Στρασβούργο, αποφασίστηκε ότι οι νέοι κανόνες δεν θα τεθούν σε ισχύ παρά μόνο από τις αρχές του 2017. Είναι αυτό το νομικό “παραθυράκι” που αξιοποίησε η Χρυσή Αυγή και η ομαδοποίηση των κομμάτων στην οποία ανήκει για να πετύχει τη χρηματοδότησή της με 600.000 ευρώ, μόνο για το 2016. Κομμάτι αυτών των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση συνάντησης ναζιστικών/φασιστικών κομμάτων στη Στοκχόλμη τον Μάη του 2016, με οργανωτή το “ίδρυμα” του APF, Europa Terra Nostra (Ευρώπη Δική μας Γη).

Στην “Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία”, πρόεδρος είναι ο Ιταλός φασίστας, επικεφαλής της Forza Nuova, Roberto Fiore και αντιπρόεδροι ο υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο εκδιωχθείς πρόεδρος του φασιστικού British National Party, Nick Griffin.

Θυμίζουμε εδώ ότι η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο κομμάτι που αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων (και όχι των βουλευτών), έχει ανασταλεί εξαιτίας της ποινικής δίωξης σε βάρος της ως “εγκληματικής οργάνωσης”.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ