Ε όχι και αντιναζιστές

Πολλοί ήταν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που έσπευσαν να αποστασιοποιηθούν από τη Χ.Α, ύστερα από τη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλος του κόμματος.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, ο οποίος αφού κάλεσε την αστυνομία να επιτεθεί σε όλα τα αντιφασιστικά στέκια της πόλης και τους μετανάστες, τώρα θεώρησε σκόπιμο να σηκώσει και τη σημαία το αντιναζισμού σημειώνοντας μάλιστα ότι η Χ.Α είναι αντιμνημονιακό κόμμα – όπερ μεθερμηνευόμενον «όσοι διαφωνείτε με τα μέτρα που σας επιβάλλουμε κατ’ εντολή ελληνικών και ξένων τραπεζών και επιχειρηματιών, είστε φασίστες».

Τα παραδείγματα αντίστοιχων δηλώσεων είναι αναρίθμητα, θα σταθούμε όμως στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια λόγο του θεσμικού του ρόλου αλλά και μιας μικρής ομοιότητας που παρουσιάζει με τον Πολ Βον Χίντεμπουργκ, τον πρόεδρο της Γερμανίας που παρέδωσε την εξουσία στον Χίτλερ.

Το Μάιο του 2012 ο Παπούλιας συναντήθηκε κατά μόνας με τον Μιχαλολιάκο, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων είχαν αρνηθεί να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με ένα νεοναζιστή.

Ανάμεσα στα πολλά σημεία της φιλικότατης κουβέντας των δυο ανδρών είχε ξεχωρίσει τότε και η παρακάτω στιχομυθία:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Για όνομα του Θεού, μην το λέτε αυτό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Έναν τόσο κακό άνθρωπο.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Δεν νομίζω.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Όχι, όπως τέλος πάντων εικάζουν και λένε.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Από τη Γούβα και κακός;

Στην ιστορία του φασισμού και του ναζισμού κανένα κόμμα δεν ήρθε στην εξουσία εάν πρώτα δεν είχε λάβει το χρίσμα των οικονομικών ελίτ και στη συνέχεια και των θεσμικών οργάνων του πολιτικού κατεστημένου.

Στη δική μας περίπτωση, θα υποστηρίξει, κάποιος δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση καθώς η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία καθώς δεν είναι πρώτο κόμμα. Και στη Γερμανία όμως το κόμμα του Χίτλερ δεν ήταν πρώτο αλλά έλαβε από τον Χίντεμπουργκ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και το κλειδί της καγκελαρίας. Αυτή ήταν η εντολή των βιομηχάνων της Γερμανίας και ο πρόεδρος την έκανε πράξη.

Τι θα συμβεί λοιπόν αν αύριο η Νέα Δημοκρατία ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκυβερνήσει με τους νεοναζιστές – σενάριο που προωθούν τις τελευταίες ημέρες τα μέσα ενημέρωσης συγκεκριμένων εφοπλιστικών κύκλων.

Θα επαναλάβει ο Παπούλιας ότι ο Μιχαλολιάκος δεν είναι και κακός άνθρωπος;

Άρης Χατζηστεφάνου

Σχετικά θέματα:
Απαγόρευση Χ.Α: Νυν απολύεις το δούλο σου;
Κράτος Παρακράτος και Χρυσή Αυγή
Και ο Χίτλερ με εκλογές βγήκε

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ