Τσεκούρας – Στάη: Εμείς πήραμε το e-mail Στουρνάρα

Ο Θανάσης Τσεκούρας από την ηλεκτρονική έκδοση TheToc.gr της Έλλης Στάη ήταν (μεταξύ άλλων;) ο αποδέκτης του διαβόητου e-mail που απέστειλε στενός συνεργάτης του Στουρνάρα από το γραφείο Τύπου της Τραπέζης της Ελλάδος, με συγκεντρωμένα στοιχεία εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών τα στοιχεία από το e-mail χρησιμοποιήθηκαν από τουλάχιστον δυο ιστοσελίδες, το Fianancial Box. Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης τα αρχικά Δ.Κ του στενού συνεργάτη του Στουρνάρα που έστειλε το e-mail – αρχικά τα οποία παρεμπιπτόντως συναντά κανείς στο γραφείο Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδας.

the_toc_1financial_box_0

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει τη διαγραφή του Τσεκούρα, όταν ήταν διευθυντής του Εθνούς του Μπόμπολα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήταν ” ταγμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας”.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Τσεκούρα και την απάντηση της Στάη

Την στήριξή του στην Έλλη Στάη και το Thetoc εξέφρασε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα της. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θεωρώ απαράδεκτο ότι κάποιοι εμπλέκουν το TheTOC σε σενάρια συνωμοσίας με σκοπό δήθεν την υπονόμευση της κυβέρνησης. Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της θέσης μου στο σάιτ για έναν ολόκληρο χρόνο, τέτοιου είδους πρακτικές όχι μόνο δεν είναι αποδεκτές από κανέναν, αλλά είναι και απολύτως καταδικαστέες από όλους τους επαγγελματίες δημοσιογράφους εργαζόμενους στο σάιτ».

Με δεδομένο ότι το Μαξίμου έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το e-mail (την ύπαρξη του οποίου εξακολουθεί να αρνείται ο Στουρνάρας), η δήλωση Ταγματάρχη χαρακτηρίστηκε από αρκετούς σαν αμφισβήτηση της στάσης της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ έντονα σχόλια προκαλεί στο διαδίκτυο η διαπίστωση ότι ο πρώην υπάλληλος του Τσεκούρα στο Έθνος, Δημήτρης Κανέλλης – γνωστός για διθυραμβικά σχόλια και κείμενα που έγραφε υπέρ του Στουρνάρα, είναι σήμερα επικεφαλής του Γραφείου Τύπου… του Στουρνάρα.

Capture

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ