Ο μέντορας του Α.Τσίπρα, Α.Φλαμπουράης, σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές με τον Μελισσανίδη

Εγώ, ο πράκτορας του Μελισσανίδη

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο Ιντερνετ κείμενο του Κώστα Μερκουράκη, με το οποίο ο πρώην υποψηφίος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλαιό Φάληρο, απαντά σε παλαιότερη ανάρτησή μου στο info-war.gr.

Δεν θα μπω με λεπτομέρειες στην ουσία των επιχειρημάτων, που αφορούν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό. Εν συντομία απλώς να πω ότι τα στελέχη του κόμματος εκτός από το συγκρίνουν την πολιτική τους με αυτή του ακροδεξιού Σαμαρά (κάτι ανάλογο με το να κλέβεις εκκλησία) καλό θα ήταν να σκεφτούν εάν το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας ήταν όντως καλύτερο από αυτό του Ραγκούση, εάν τα hotspots που ετοιμάζουν πληρούν τις προδιαγραφές μιας αριστερής κυβέρνησης και εάν η πολιτική τους στη Μέση Ανατολή (πρόσδεση στο ΝΑΤΟ, το Ισραήλ κτλ) συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ή απλώς τους καθιστά συνένοχους.

Το ενοχλητικότερο βέβαια είναι ότι ο συντάκτης συγχέει σκόπιμα τη γνήσια και αγνή αντιρατσιστική στάση των πρώην και νυν υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ με την επίσημη γραμμή του κόμματος. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι μόνο τα μέλη του, οι ψηφοφόροι του, αλλά και βουλευτές του «έχουν χτίσει το αντιρατσιστικό κίνημα».

Αυτά όμως είναι θέματα μιας άλλης μεγάλης συζήτησης.

Στο συγκεκριμένο κείμενο ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το να θέτει εμμέσως ζήτημα για τη συνέχιση της συνεργασίας μου με συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, επιχειρεί ευθέως να με συνδέσει με τον Μελισσανίδη και τον ΟΠΑΠ.

Λέει χαρακτηριστικά: «χωράει κι ο ΟΠΑΠ του Μελλισανίδη να διαφημίζεται στο σάϊτ του».

Αναρωτιέμαι εάν ο κ.Μερκουράκης επιχειρεί να πετάξει λάσπη ή είναι απλώς λειτουργικά αναλφάβητος σε ό,τι αφορά το Ιντερνετ και τις διαφημίσεις (χωρίς το ένα να αποκλείει το άλλο).

Όπως πολύ καλά μπορεί να διαπιστώσει και ο ίδιος, οι διαφημίσεις στις οποίες αναφέρεται προέρχονται από την υπηρεσία adsense της Google. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγονται χωρίς δική μας παρέμβαση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως τα ενδιαφέροντα και προηγούμενες αναζητήσεις του επισκέπτη, συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά στο κείμενο κτλ.

Επιλέγουμε τις συγκεκριμένες διαφημίσεις, παρά το γεγονός ότι αποφέρουν ψίχουλα σαν έσοδα, ακριβώς επειδή δεν δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης με τους διαφημιζόμενους.

Εάν ο κ. Μερκουράκης θέλει να δεi πραγματικά πληρωμένες καταχωρήσεις θα μπορούσε π.χ να επισκεφθεί το site της κομματικής εφημερίδας Αυγή, το οποίο έχει διαφημίσεις της Τράπεζας Πειραιώς του κ.Σάλα και της Eurobank.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μου με τον Μελισσανίδη, έχω την τιμή να συνεργάζομαι με ένα περιοδικό (UNFOLLOW) συντάκτες του οποίου έχουν δεχθεί απειλές δολοφονίας από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Ένα περιοδικό, που αν θυμάστε, παρουσίασε πρώτο τις επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί του.

Στο κόμμα των ομοκρέβατων του Μελισσανίδη, κύριε Μερκουράκη, καλό είναι να μην μιλάτε για σκοινί.

Άρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ