Δυνατό ξεκίνημα για το ντοκιμαντέρ This is not a coup

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου Τριανόν, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ This is not a coup ενώ με σημαντική παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκαν και οι υπόλοιπες προβολές (Ζέα στον Πειραιά, Μακεδονικόν στη Θεσσαλονίκη, Άνεσις στο Αγρίνιο και Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο στη Λευκωσία).

Το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και της Infowar Productions πραγματεύεται τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν το δημοψήφισμα στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015 και, μέσα από την εμπειρία της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας, αποκαλύπτει τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της ΕΕ στα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Στον κινηματογράφο Τριανόν, όπου έγινε η επίσημη πρεμιέρα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Νίκος Χουντής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Ήσυχος, Πέτρος Μηλιαράκης, Γιώργος Κασιμάτης, Δημήτρης Δεσύλλας, Άρης Βασιλόπουλος, Γιώργος Δελαστίκ, Νίκος Ιγγλέσης, Ευτύχης Μπιτσάκης, Σπύρος Γραμμένος, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Κάτια Γέρου και… ο Μπαλούρδος κ.α. Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ και το κοινό.

Οι προβολές θα συνεχιστούν στις τέσσερις αίθουσες (εκτός του Άνεσις) μέχρι την Τετάρτη 18 Μαΐου. Το πρόγραμμα για τη συνέχεια των προβολών θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Την Κυριακή 15 Μαΐου ο Άρης Χατζηστεφάνου θα βρεθεί στη Λευκωσία για να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού μετά την προβολή στο Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο) ενώ την Τρίτη 17 Μαΐου στις 7 μ.μ., οι συντελεστές της ταινίας θα παραβρεθούν στον κινηματογράφο Ζέα (Χαριλάου Τρικούπη 39, Πασαλιμάνι) στον Πειραιά, .

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ, το πρόγραμμα προβολών και τα τρέιλερ, βρίσκονται στη διεύθυνση thisisnotacoup.com

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ