Πάτμος Φεστιβάλ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

Από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου θα διεξαχθεί φέτος, για τέταρτη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου. Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημείο συνάντησης και μία πλατφόρμα έμπνευσης για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές, η οποία σταδιακά εξελίσσεται σ’ έναν θεσμό στον κόσμο του κινηματογράφου αλλά και του νησιού της Πάτμου.

Με σκοπό την υποστήριξη νέων κινηματογραφιστών, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου προσκαλεί σεναριογράφους και σκηνοθέτες να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό σεναρίου Fade In, με θέμα «Καινούργια Αρχή». Το σενάριο που θα βραβευτεί θα γίνει ταινία μικρού μήκους σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV και της SUGARHIGH FILMS

Ο διαγωνισμός σεναρίου απευθύνεται σε σεναριογράφους και σκηνοθέτες που θέλουν να καταθέσουν σενάριο μικρού μήκους (διάρκειας από 5 έως 18 λεπτών) με καταληκτική ημερομηνία διαγωνισμού στις 27 Ιουνίου του 2014.

Η αξιολόγηση των σεναρίων θα γίνει από την παρακάτω επιτροπή:

  • Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγό)
  • Τάσο Μπουλμέτη (σκηνοθέτη)
  • Στηβ Κρικρή (σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου)
  • Γρηγόρη Κοκκινάκη (προϊστάμενο κιν/γραφικών καναλιών OTE TV και VOD)
  • Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφο, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού)

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στη χρονική στιγμή που ζούμε, όλοι βιώνουμε την ανάγκη για μία καινούρια αρχή, μία αναγέννηση. Εστιάζοντας σε αυτή την τάση της εποχής μας και στο γεγονός ότι ο διαγωνισμός έχει σαν στόχο την ανάδειξη νέων δημιουργών, το θέμα του διαγωνισμού είναι μία «Καινούρια Αρχή».

Τα σενάρια που θα κατατεθούν στον Διαγωνισμό Σεναρίου Fade In, θα πρέπει να πραγματεύονται κάποια από τις παρακάτω αφηγηματικές έννοιες:

  • Ένα νέο ξεκίνημα
  • Μετάβαση από μία κατάσταση σε κάποια άλλη
  • Μία δημιουργική αναγέννηση
  • Αναζήτηση νέας ταυτότητας
  • Απελευθέρωση από μία περιοριστική συνθήκη (εξωτερική ή εσωτερική)

Σημειώνεται ότι τα σενάρια θα πρέπει να είναι γραμμένα στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στις 27 Ιουνίου, η επιτροπή θα επιλέξει τα πέντε επικρατέστερα σενάρια που θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουλίου. Οι δημιουργοί τους θα ταξιδέψουν στην Πάτμο κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπου θα παρακολουθήσουν διήμερο εργαστήριο pitching σεναρίου και θα παρουσιάσουν το σενάριο τους στην επιτροπή, σε πραγματικές συνθήκες αγοράς προκειμένου να επιλεχθεί το καλύτερο.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου και θα κερδίσει την παραγωγή της ταινίας του που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2014, σε συμπαραγωγή του OTE TV και της SUGARHIGH FILMS.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό Σεναρίου Fade In, καθώς και για τις αιτήσεις συμμετοχής, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου: http://www.iffp.gr

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ