«Διασπορά ψευδών ειδήσεων» περί εγγραφής φοιτητών

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ 18/10 ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ

Για άλλη μια φορά κάποια πρόθυμα ΜΜΕ σπεύδουν να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει την απεργία στα πανεπιστήμια. Διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα επιχειρούν να υπονομεύσουν τον αγώνα των απεργών, που συνεχίζεται για 6η εβδομάδα, να δημιουργήσουν σύγχυση στους φοιτητές και τις οικογένειές τους και να τους στρέψουν ενάντια στους απεργούς, που υπερασπίζονται τη δημόσια και δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία δημιουργίας αναστάτωσης στο ΕΚΠΑ και πίεσης στους απεργούς όλων των Ιδρυμάτων, εκστρατεία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση της αγωνίας των πρωτοετών φοιτητών και των οικογενειών τους, που έχουν έμπρακτα δηλώσει επανειλημμένως τη στήριξη τους στην απεργία.

Παρά την ειλημμένη απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο για συνέχιση της απεργίας για έβδομη εβδομάδα και ΠΡΙΝ καν την έναρξη της σημερινής προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, το esos.gr δημοσίευσε άρθρο με τον παραπλανητικό τίτλο «ΕΚΠΑ: Διεύρυνση του προσωπικού ασφαλείας για να γίνουν οι εγγραφές των πρωτοετών».

Αφορμή δόθηκε από ανακοίνωση του προεδρείου του ΔΣ του Συλλόγου μας περί εισήγησής του στη Γενική συνέλευση για λειτουργία των γραμματειών με διεύρυνση του «προσωπικού ασφαλείας». Η εισήγηση αυτή δεν έγινε δεκτή από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας. Ως εκ τούτου, δε θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών.

Στη συνέχεια, το in.gr, η ηλεκτρονική έκδοσης της Καθημερινής, το Α.Π.Ε., κ.ά. αναπαρήγαγαν χωρίς να προβούν σε καμιά διασταύρωση το ψευδές αυτό δημοσίευμα, ανάγοντας μια εισήγηση που δεν έγινε δεκτή στη Γενική Συνέλευση ενός συλλόγου, σε απόφαση ολόκληρης της Ομοσπονδίας.

Η πρακτική αυτή είναι απαράδεκτη και κατακριτέα. Επιχειρεί να προδικάσει απόφαση Γενικής Συνέλευσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και παρεμπόδιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του σώματος των μελών του σωματείου και άσκηση ψυχολογικής βίας. Είναι άρα καταδικαστέα σύμφωνα και με το άρθρο 23, παρ. 5 του νόμου 1264/1982.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των πρόθυμων συμμάχων της για χειραγώγηση, παραπλάνηση και καλλιέργεια κλίματος στην κοινωνία θα πέσουν στο κενό.

Η ομόφωνη απόφασή μας είναι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ, με καθολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Ιδρύματος.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ