Διασπορά «ψευδών ειδήσεων» από τον υπουργό Επικρατείας

Σε μια ακόμη δήλωση που απειλεί την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος της χώρας προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά μέσω του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Παραφράζοντας δηλώσεις του οικονομολόγου και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Τόλιου, για τη δυνατότητα αγοράς εντόκων γραμματειών του δημοσίου ο Σταμάτης υποστήριξε ότι «κάθε 15 μέρες θα “τραβάνε”, προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων».

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του ο Γ.Τόλιος είχε δηλώσει ρητά ότι η αγορά εντόκων γραμματειών δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι υποχρεωτική

Το ερώτημα είναι αν πρόκειται πλέον για μια οργανωμένη επιχείρηση πρόκλησης τραπεζικού πανικού από τη ΝΔ (σε συνέχεια της προτροπής του Α.Γεωργιάδη για απόσυρση καταθέσεων από ελληνικές τράπεζες) ή αν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αγνοούν ακόμη και βασικές έννοιες όπως… τα έντοκα γραμματεία.

Το ένα φυσικά δεν αποκλείει το άλλο.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Φαίνεται πως σε αυτές τις εκλογές από τη ΝΔ δεν θα ακούσουμε καμιά αλήθεια παρά μόνο ψέματα. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, αφού το έχει κάνει και ο ίδιος, ότι οι κυβερνήσεις προβαίνουν σε έκδοση εντόκων γραμματίων. Το να αποκαλεί αυτήν τη συνήθη πρακτική “κατάσχεση καταθέσεων” συνιστά φτηνή λάσπη. Ας μας απαντήσουν, όμως, επιτέλους: Σε τι ακριβώς έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα υλοποιήσει μετά τις εκλογές αν γίνει κυβέρνηση;»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ