χρέος

Διαγραφή του Χρέους Τώρα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου η πρώτη παρουσίαση της πρωτοβουλίας Διαγραφή του Χρέους Τώρα. Οικονομολόγοι, νομικοί, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι αλλά και μέλη κινημάτων και συλλογικοτήτων περίεγραψαν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα η παγίδα του χρέους και την άνάγκη άμεσης και μονομερούς διαγραφής του.

Στις αρχικές ομιλίες, που παρουσιάζουμε σήμερα, τέθηκε επίσης το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, οι πολιτικές προεκτάσεις της διαγραφής και οι επιπτώσεις του χρέους στη δημόσια υγεία ενώ περιγράφηκε και η ιστορική διαδρομή από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους μέχρι τις ημέρες μας.

Ο οικονομολόγος και δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις από τις συνομιλίες στο Eurogroup και εξηγεί την ανάγκη διαγραφής του δημόσιου χρέους.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ν.Ιγγλέσης αναφέρεται στην ανάγκη και τις επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Δ.Μπελαντής, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις πολιτικές προεκτάσεις της διαγραφής του χρέους.

Ο Νευροχειρουργός και συνδικαλιστής Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου περιέγραψε τις τρομακτικές επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στο χώρο της υγείας και την αναγκη διαγραφής του χρέους.

Ο ιστορικός και δημοσιογράφος Γ.Πετρόπουλος περιγράφει την ιστορία του ελλνικού χρέους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος απήυθυνε χαιρετισμό στην ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας διαγραφή του χρέους τώρα.

Η μαγνητοσκόπηση και η ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης έγινε από την INFOWAR productions

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ