τριανταφυλλόπουλος

Δεν έχει «αλλά». Ή με τον Τριανταφυλλόπουλο ή με τον Σακελλαρίδη

Τις ημέρες που τα μεγαλύτερα ΜΜΕ προωθούσαν ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή θυμίζει η αντιμετώπιση του ζητήματος πολιτικού εκβιασμού που πραγματοποίησε ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος.

«Δεν είμαι Χρυσή Αυγή, αλλά…» έλεγαν τότε. «Κάτω τα χέρια από τον Γαβριήλ, αλλά…» λένε τώρα.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: To BHMA βρήκε να σχολιάσει ότι «Η καταγγελία για πολιτικό εκβιασμό […] είναι εξαιρετικά σοβαρό γεγονός για να γίνεται μέσω Facebook».

Η Καθημερινή προσπάθησε να συσχετίσει την υπόθεση με τη διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ του Πάσχου Μανδραβέλη – εξισώνοντας το θύμα ενός πολιτικού εκβιασμού με την αντισυναδελφική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει ο αναλυτής της εφημερίδας εναντίον εργαζομένων της ΕΡΤ.

Αίφνης οι αστέρες (ή όσοι θα ήθελαν να γίνουν) της ενημέρωσης θυμήθηκαν ότι για το βόθρο που ονομάζεται δημοσιογραφία της Ζούγκλας φταίνε οι υποψήφιοι της Αριστεράς που εμφανίστηκαν στην εκπομπή του

Δεν φταίνε δηλαδή οι εφοπλιστές – επιχειρηματίες – καναλάρχες, που ελέγχουν το STAR, τον ΣΚΑΙ, τον Alpha και το Alter, που εδώ και δεκαετίες του δίνουν μικρόφωνα και κάμερες σε prime time, για να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν κάθε λογής… υπηρεσίες.

Φταίνε τα στελέχη μικρών κομμάτων της αριστεράς, τα οποία αφού εξοστρακίστηκαν από τις ραδιοσυχνότητες (που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού και χαρίστηκαν σε επιχειρηματίες) επιχειρούσαν να  εξασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα για ελάχιστα λεπτά δημοσιότητας πριν από κάποια εκλογική αναμέτρηση.

Ο Τριανταφυλλόπουλος δεν είναι δημιούργημα κάποιων μικρών «λούμπεν» τηλεοπτικών σταθμών, όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν. Είναι ο βασικότερος εκφραστής της «δημοσιογραφίας» που δημιούργησε η ιδιωτική τηλεόραση από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της στην Ελλάδα.

Αυτός είναι ο ραδιοτηλεοπτικός πολιτισμός τους και είναι δείγμα αχαριστίας να τον εγκαταλείπουν στα δύσκολα.

Άρης Χατζηστεφάνου

Υ.Γ Ο Τριανταφυλλόπουλος εκτός του ότι δεν μπορεί να αποκαλείται δημοσιογράφος δεν μπορεί να αποκαλείται και σκέτο… Μάκης. Όσοι τον γνωρίζετε τόσο καλά να τον πάρετε σπίτι σας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ