Για σένα απεργούν οι κρατούμενοι… ηλίθιε

Καθώς η απεργία πείνας 4.500 κρατουμένων συνεχίζεται, υπό την εκκωφαντική σιωπή των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, τίθεται το ερώτημα: έχεις καταλάβει τι είναι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας;

Μήπως σε έπεισαν τα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, ότι αφορούν μόνο κάτι τεράστιους μουστακαλήδες, οι οποίοι αφού σκότωσαν καμιά δεκαριά συνανθρώπους τους άρχισαν να τραμπουκίζουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους;

Στις ΗΠΑ, όπου γυρίζονται αυτά τα ντοκιμαντέρ (με την άδεια και την ενθάρρυνση των διευθυντών των φυλακών), έχουν έτοιμο ένα τέτοιο κελί για τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον άνθρωπο που αποκάλυψε το παγκόσμιο δίκτυο παρακολουθήσεων της NSA και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας.

Στην Ελλάδα θα έβαζαν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας όποιον υπάλληλο τολμούσε να ξεσκεπάσει τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ή κάθε δημοσιογράφο που θα είχε το θάρρος να παρουσιάσει τα σχετικά στοιχεία.

Στην Τουρκία, πιστεύεις ότι οι φυλακές τύπου F φτιάχτηκαν για κατά συρροή δολοφόνους; Για πολιτικούς κρατούμενους χτίστηκαν, οι οποίοι αμφισβήτησαν αρχικά τη δικτατορία των στρατηγών και αργότερα τον αυταρχισμό του Ερντογάν. Για ρίξε μια ματιά εδώ να δείς σε τι είδους φυλακές κρατούνται σήμερα οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία. Η μήπως νομίζεις ότι η κατάσταση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ακόμη τόσο διαφορετική από αυτή της γειτονικής μας χώρας;

Στην Ελλάδα στις ίδιες φυλακές θα έβαζαν τα ανήλικα παιδιά που σύρθηκαν στα δικαστήρια με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ύστερα από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.

Εκεί θα πάνε και τα παιδιά που λήστεψαν την τράπεζα στο Βελβεντό – όχι όμως και οι τραπεζίτες που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην Ιρλανδία η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε κρατήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Maze για τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό – για ανθρώπους δηλαδή που μέσα από τη φυλακή κατάφερναν να εκλέγονται βουλευτές με την ψήφο δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών τους.

Και τι ακριβώς φαντάζεσαι όταν λένε ότι οι φυλακές τύπου Γ θα χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα για όσους κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία και επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας; Μήπως περνάνε από το μυαλό σου πράκτορες με καμπαρντίνες που πουλάνε απόρρητα μυστικά σε ξένες χώρες; Σε κάτι υπαλλήλους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αναφέρονται, που τόλμησαν να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείο Άμυνας.

Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας δεν φτιάχνονται ποτέ γι’ αυτούς που είναι μέσα. Φτιάχνονται για να φοβάσαι ότι αν δεν καθίσεις φρόνιμος μπορεί να καταλήξεις και εσύ σε αυτές.

Συνέχισε λοιπόν να αδιαφορείς για τους 4.500 απεργούς πείνας. Συνέχισε να αγοράζεις εφημερίδες που σου αποκρύπτουν την είδηση και να παρακολουθείς τις διαφημίσεις στα κανάλια που σε έφεραν ως εδώ. Συνέχισε να πληρώνεις την εναντίον σου προπαγάνδα στους επιχειρηματίες που σε λίγους μήνες θα ζητήσουν ιδιωτικοποίηση των φυλακών για να πλουτίσουν σε συνεργασία με δικαστές που θα τους φέρνουν πελάτες… με το αζημίωτο.

Κοιμήσου και οι τοίχοι σου…χτίζονται

Άρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ